Afbeelding
Foto:

Unieke samenwerking tussen het
Posthuis Theater en RondOm Vandaag

HEERENVEEN - Als lokale huis-aan-huiskrant krijgt RondOm Vandaag veel mee van wat er speelt in de samenleving. We zien ondernemers worstelen met de coronamaatregelen, maar we zien ook mooie initiatieven ontstaan om geraakte branches te helpen. Vooral de problemen van de kunst- en cultuursector raakt ons, want ondanks andere markten staan zij al jaren onder vuur, in de vorm van steeds krimpende subsidies. Wij moeten toch ook wat kunnen doen? Daarom hebben we contact opgenomen met het Posthuis Theater in Heerenveen om te kijken hoe wij kunnen helpen.

Het resultaat van deze unieke samenwerking tussen een huis-aan-huiskrant en een theater hadden we in onze dromen nog niet kunnen voorspellen. Door ons gezamenlijke netwerk in te zetten, hebben we een prachtige avond op poten kunnen zetten. Met optredens van Friese artiesten Elske DeWall en Vangrail zal de avond in het teken staan van Friese trots en uiteraard zullen ook diverse lokale ondernemers ons helpen van dit evenement een topavond te maken.

Ronald Jousma, manager bij RondOm Vandaag, is trots op wat zijn team mag presenteren: "Het is een bijzondere samenwerking. Nog nooit eerder hebben we zoiets georganiseerd." RondOm Vandaag organiseerde als uitgever wel eerder evenementen, zoals de Autotestdag in samenwerking met lokale dealers en een aantal Bekende Friezen. Het is de eerste keer dat zij ook daadwerkelijk een cultureel evenement mogen organiseren: "Gelukkig worden we ondersteund door het enthousiaste team van het Posthuis Theater. We gaan er een prachtige avond van maken."

Ook Posthuis-directeur Geert Dijkstra is blij met het initiatief en wil benadrukken dat theaterbezoek écht veilig kan worden gedaan. “En dat er tóch een theaterbeleving is!”, zegt Dijkstra. “Al is de nieuwe werkelijkheid wat bizar”, geeft hij toe. “Een gezellige nazit zit er nu nog even niet in, maar we hopen dat de versoepelingen in juni wat dat betreft gunstig uitpakken.”

Het eerste RondOm Vandaag Concert is op 18 juni 2021 om 20.15 uur. Kaartjes zijn alvast te bestellen op de website van het Posthuis Theater. Ga voor meer informatie naar www.bit.ly/RVConcert.