Afbeelding
Foto:

'In de zomer zal de avondklok lastig worden'

DRACHTEN – De lockdown heerst nog steeds in het land en bij de meeste mensen is het geduld op. Jongeren lijken het extra moeilijk te hebben met de lockdown en de maatregelen. RondOm Vandaag stelt Stefan Blaauw uit Drachten, wat vragen over hoe hij de lockdown doorkomt en of bij hem het geduld ook op is.

Hoe bevalt de lockdown? Heb je het er zwaar mee?

"Nee, ik heb het er niet heel zwaar mee, het valt op zich wel mee. Ik ben veel aan het werk, dus dan krijg je het niet altijd mee. De avondklok vind ik wel soms vervelend. Nu ga ik vaak na negen even gamen met vrienden. Meer kan je ook niet echt doen."

Wat mis je het meest door het coronavirus?

"Vooral de festivals. Ik vind het heel erg leuk om naar festivals te gaan, alleen gaat dat natuurlijk allemaal niet door. Ik hoop dat het deze zomer weer mag, maar ik ben bang van niet. Ook mis ik het sociale contact, even een lekker biertje doen met vrienden bijvoorbeeld."

Merk je ook dat je door de lockdown sneller chagrijniger wordt?

"Ik hoor wel van mensen die echt een coronadip hebben, maar daar heb ik zelf geen last van. Ik heb nog genoeg afleiding om mezelf te vermaken. Wel is het zo dat iedereen bij mij thuis werkt, veel meer dan normaal. Dus je zit wel constant op elkaars lip. Soms komen daar wel eens irritaties uit, maar het valt wel over het algemeen mee."

Vind je het ook lastig om de regels te handhaven, bijvoorbeeld de avondklok?

"Nee, totaal niet. Als het straks mooi weer is s ’avonds, verwacht ik wel dat het lastiger wordt. Het zal wel moeilijk worden om iedere keer voor de avondklok naar huis te gaan. Ik hou erg van vissen en dat deed ik eigenlijk altijd in de avond. Dus dat belemmert mij wel een beetje."

Heeft corona je ook iets goeds gebracht?

"Nee, dat eigenlijk ook niet. Ik heb weinig positieve ervaringen met corona, je kan niet alles doen wat je wilt doen. Daar baal ik van. Ik ben alleen wel meer gaan vissen door corona, en sinds de pandemie is begonnen heb ik mij daarin meer kunnen verdiepen."

Hoe kijk jij naar de toekomst? Heb je al dingen gepland?

"Ik heb totaal geen verwachtingen. Ik had eigenlijk verwacht dat de regels weer aangescherpt zouden worden doordat Rutte de verkiezingen won, maar dat is niet gebeurd gelukkig. Maar ik heb niet het idee dat we deze zomer weer lekker op vakantie kunnen. Wel ga ik kijken of ik een weekje weg kan in Nederland met een paar vrienden. Dat lijkt me nog wel leuk om te doen, maar het buitenland gaat niks worden denk ik."