Opslagunits variërend van 2 tot 12 m2
Opslagunits variërend van 2 tot 12 m2 Foto:

Mini-opslagaanbieder Storage Share opent in Drachten nieuwe vestiging

DRACHTEN – Het succesvolle opslagbedrijf Storage Share opent in Drachten nieuwe vestiging. Aan de Roef 19 zijn 80 opslagunits variërend van 2 tot 12 m2 gecreëerd. Storage Share verbouwd leegstaande bedrijfsruimtes naar mini-opslagruimtes voor particulieren en bedrijven. De eerste huurders hebben inmiddels hun inboedels opgeslagen.

Een deel van de bedrijfsruimte aan de Roef 19 is in opdracht van Storage Share omgebouwd tot opslagunits. “Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels”, vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren”.

Eerste huurders melden zich

Onlangs is de locatie officieel geopend. De eerste huurders hebben zich inmiddels gemeld en hun spullen opgeslagen. Arjen Blok, momenteel wonende in Drachten: “Ik zit midden in een verhuizing. Mijn nieuwe woning is nog niet klaar, maar moet al wel uit mijn huidige woning. Ik sla mijn inboedel tijdelijk op bij Storage Share. Zodra ik mijn nieuwe woning in kan haal ik mijn spullen weer op.”

Opslaglocatie in Drachten

Doorten verwacht dat de ruimtes snel verhuurd zijn: "Wij zien dat het aanbod van kwalitatief goede mini opslagruimte in de regio relatief beperkt is. Bovendien is de opslagruimte die aanwezig is, behoorlijk prijzig. Vandaar dat we circa 600 m2 aan kwalitatieve en betaalbare opslagruimte hebben toegevoegd aan de markt in Drachten. De locatie in Drachten is onze derde in de provincie Friesland en sluit daarnaast dan ook perfect aan bij onze ambitie naar een landelijk dekkend netwerk".

Betekeniseconomie

Storage Share verhuurt op ongeveer vijftig locaties leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Dit zijn enerzijds kantoren die langdurig leeg staan en vanwege de locatie of het voorzieningenniveau niet langer geschikt zijn als kantoorruimte. Zo heeft het tot een half jaar geleden ook het leegstaande kantoor aan de Singel 5 in Drachten tijdelijk verhuurd als opslagruimte. Anderzijds verhuurt Storage Share bedrijfshallen die compleet verbouwd worden en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden. De nieuwe locatie aan de Roef 19 is zo’n geval. “Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie”, vertelt Doorten tot slot. “We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”

Afbeelding