Afbeelding
Foto: Renske de Vries

Lorenzo uit Drachten; sneaker reseller, photoshop artist én kledingontwerper

DRACHTEN - Drachten heeft stijl en de Drachtsters ook. Lorenzo Mens (16) uit Drachten heeft dat zeker. Hij is gek op Photoshop en volgt daarom ook de opleiding mediamaker aan het ROC Friesepoort. Dankzij zijn Photoshop skills kwam hij in aanraking met een rapper uit de rapgroep Jet-Music. Voor deze groep ontwerpt hij nu kleding zoals bomberjacks. In de toekomst hoopt hij ook trainingspakken en hoodies te ontwerpen.

Zijn kledingstijl weet hij niet goed te omschrijven. ‘’Dit is gewoon wie ik ben. Veel mensen zeggen dat ik altijd vette kleding aan heb. Mijn geheim? Ik doe aan wat ik zelf leuk vind.’’ Zijn liefde voor kleding is echter nog ondergeschikt aan zijn liefde voor schoenen. Zijn droom is dan ook om zijn eigen (schoenen/kleding) winkel te beginnen. Als sneaker reseller is hij al druk bezig. In Drachten heeft hij dan ook al aardig wat naamsbekendheid met zijn Instagram account @sneakerwrld.nl.
De foto's zijn gemaakt in de Torenstraat. Het houtwerk van de huizen is beschilderd naar ontwerp van Theo van Doesburg. De primaire kleuren zorgden in 1920 voor zoveel ophef dat het 2 jaar later alweer werd overgeschilderd. De oorspronkelijke kleuren zijn hersteld en kent iedereen de straat aan de bijnaam ´Papegaaienbuurt´.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding