Afbeelding
Foto:

Verkoop kavels voor 10 vrijstaande woningen aan de Nijewei Boornbergum

DRACHTEN - Vanaf begin april kunnen geïnteresseerde en enthousiaste mensen zich inschrijven op de tien kavels die binnenkort in Boornbergum worden vrijgegeven. De kavels zijn bedoeld voor vrijstaande huizen, liggen dichtbij de grootste jachthaven van Friesland en zijn ook goed verbonden met de A7, waardoor je in no time in Groningen of Leeuwarden bent.

De kavels liggen ten oosten van het bestaande nieuwbouwplan Middelgeast in Boornbergum. Dit plan is onderdeel van een landelijke overgangszone met de hoger gelegen bosrijke zandgebieden aan de ene kant en de lager gelegen waterrijke gebieden aan de andere kant. Met de snelweg A7 vlakbij bent u binnen 30 minuten rijden in Groningen en Leeuwarden. Bent u watersportliefhebber? De grootste jachthaven van Fryslân is op fietsafstand. Ook zijn er diverse mooie wandel- en fietspaden in de omgeving.

De grootte van de kavels varieert tussen de 698 m2 tot 823 m2. De prijzen variëren van 196,00 euro tot 210,00 euro (exclusief btw) per m2.

Voor vragen kunnen belangstellenden zich melden voor bij Dineke de Haan, telefoonnummer 0512-581234 of d.de.haan@smallingerland.nl. Inschrijven is mogelijk m.i.v. 6 april 2021. De inschrijving sluit op 30 april 2021. Mochten er meer belangstellenden voor een kavel zijn dan vindt er een verloting plaats.

Wat zijn vrije kavels?

Wanneer je een vrije kavel koopt, betekent dat in feite dat je een stuk bouwgrond koopt om daar zelf een woning op te (laten) ontwerpen en bouwen. Hierdoor heb je zelf meer invloed op hoe de woning eruit komt te zien. Het kopen van een vrije kavel heeft een aantal voordelen. Het grootste is natuurlijk dat je zelf kan bepalen hoe de woning eruit komt te zien, zowel van binnen als van buiten. Je kunt de woning laten ontwerpen door een architect, waarbij je samen met een woning komt die helemaal past bij jouw wensen. Je kan ook bij de aannemer terecht, zij hebben vaak een aantal tekeningen liggen waaruit je kan kiezen. Je hebt dan minder inspraak over het uiterlijk van je woning, maar je hebt nog steeds een uniek huis naar jouw smaak. Behalve dat je zelf veel mag bepalen, zijn er nog meer voordelen aan bouwen op een vrije kavel. Als je specifieke woonwensen hebt, dan kan je die alvast meenemen in het ontwerp en mensen ervaren in het proces veel meer vrijheid dan bij het verbouwen van een bestaand huis. Daarnaast kies je voor je eigen duurzaamheidsmaatregelen.