‘Corona-proof’ gediplomeerd in Lutkewierum
‘Corona-proof’ gediplomeerd in Lutkewierum Foto:

Leuk om in de praktijk te werken

“Na 16 jaar voor de kinderen te hebben gezorgd vond ik het tijd worden om iets voor mezelf te doen. Vroeger heb ik een tijdje bij de Dokterswacht gewerkt, maar een diploma had ik niet. Toen ik de opleiding tot Doktersassistente bij het Volwassenen College in de krant zag staan, besloot ik de Open Dag te bezoeken. Niet veel later begon ik aan de opleiding. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!”.

Aan het woord is Wiesje Broersma, 48 jaar. Ze woont met haar man en drie kinderen in Drogeham. Inmiddels is ze gediplomeerd doktersassistente en heeft ze een baan bij een huisartsenpraktijk gevonden. “Het was eerst wel even wennen. Ik had leuke stages bij een andere huisarts en de dokterswacht. Maar dit is weer heel anders. Als doktersassistente heb ik er veel taken. Zo maak ik recepten, verwijzingen, rekeningen en verzorg ik in- en uitschrijvingen van patiënten. Dit deed ik op stage niet. Nu ben ik er aan gewend hoor. Ik vind het erg leuk om in de praktijk te werken”.

“Ik heb het gevoel dat ik heel goed ben opgeleid bij het Volwassenen College. Het is een leuke en leerzame opleiding. Mijn studiegenoten waren leeftijdgenoten. Dat vond ik heel fijn. We leerden veel van elkaar door stage-ervaringen te delen. De opdrachten voor de stage waren overigens best pittig. Dat was ik niet meer gewend. Ja, het was fijn en ook gezellig om samen lerend op te trekken”.