Afbeelding
Foto's: VDM Woningen Drogeham

Realiseer je eigen vrijstaande woning bij VDM Woningen

DROGEHAM - Al bijna anderhalve eeuw biedt VDM Woningen een breed aanbod aan particuliere en projectmatige nieuwbouwwoningen. Vandaag de dag heeft VDM Woningen 17 particuliere woningtypes in haar portefeuille die naar eigen wens zijn in te delen. Het bedrijf staat garant voor een uniek, hoogwaardig en relatief licht bouwsysteem. VDM Woningen is uitgegroeid tot dé specialist in bouwen met prefab houtskeletbouw. Aan het woord is Jan van der Meer, algemeen directeur van VDM Woningen in Drogeham.

‘’VDM Woningen bouwt duurzame, hoogwaardige en energiezuinige woningen voor particulieren, woningbouwcorporaties, gemeenten en andere ontwikkelaars. Op jaarbasis realiseren wij zo’n 250 nieuwbouwwoningen.” VDM Woningen is specialist in bouwen met prefab houtskeletbouw.
‘’Ons hoogwaardige prefab houtskeletbouwsysteem is gewild vanwege de vele voordelen die het heeft,” benoemt Van der Meer. Prefab houtskeletbouw is voor woningen tot vier verdiepingen een logische, snelle en milieuvriendelijke bouwmethode met weinig faalkosten. Daarnaast leent houtskeletbouw zich uitstekend voor prefabricage en is daarmee nauwkeurig in te plannen. Alle prefab onderdelen van de woning worden namelijk in de fabriekshallen in Drogeham, onder ideale omstandigheden, geproduceerd. Daar komt bij dat het casco vervolgens binnen één dag wind- en waterdicht gemonteerd wordt op de bouwlocatie. De woning is hierdoor meteen wind- en waterdicht. ’’Onze unieke manier van bouwen wordt door steeds meer particulieren ontdekt”, legt Van der Meer uit. Het hele proces heeft VDM Woningen in eigen hand, van ontwerpschets tot uitvoering met eigen installateurs en metselaars. ‘’Daardoor kunnen we snel schakelen in de planning, efficiënt werken en heel specifiek ingaan op de wensen van de klant,” voegt Van der Meer er aan toe.

Woningtypes

„Inmiddels hebben we allerlei typen woningen ontwikkeld in vele stijlen, die aan te passen zijn naar de wensen van de klant”, geeft Van der Meer aan. VDM Woningen heeft 17 cataloguswoningen die zijn ontworpen door een erkend architect. Deze woningen hebben uiteenlopende opties, waarbij alle woningen naar wens aan te passen zijn in maatvoering, indeling en architectuur. ‘’De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, waardoor elke woning uniek is. We denken proactief met de klant mee. ”Alle woningen in onze brochure zijn energiezuinig, comfortabel en kennen een aangenaam gezond binnenklimaat. Veel gekozen woningtypes van VDM Woningen zijn; hoge goot, lage goot, kubistische en notaris woningen. Men kan het type naar eigen stijl aanpassen, bijvoorbeeld jaren’30, Frank Loyd Wright of landelijk.
‘’VDM Woningen bouwt landelijk maar onze werknemers komen allemaal uit de regio. Met onze Friese nuchterheid houden we van korte lijnen en heldere afspraken. Dankzij ons productieproces in combinatie met het unieke VDM-bouwsysteem kunnen we snel en degelijke woningen bouwen voor klanten, dat is onze kracht,’’ sluit Van der Meer af.

Afbeelding
Afbeelding