Afbeelding
Foto:

Qarnet Drachten sluit zich aan bij JAMES Autoservice

DRACHTEN - Autobedrijf Qarnet in Drachten heeft zich aangesloten bij JAMES Autoservice. Qarnet wil daarmee een professionaliseringsslag slaan. Het autobedrijf maakt onderdeel uit van het Friese dealerbedrijf ABD. ABD heeft vijf vestigingen, onder andere in Leeuwarden, Dokkum en Sneek. Het telt de merken Nissan, Renault en Dacia. Vestigingsmanager Chris Ritskes van Qarnet legt uit waarom dit een mooie deal is.

Wat doet Qarnet?

Qarnet is eigenlijk een auto supermarkt en koopt nieuwe en jong gebruikte auto’s in van importeurs en dealerbedrijven in heel Europa en verzorgt tevens onderhoud en reparaties voor elk merk. De ingekochte auto’s worden uitvoerig gecontroleerd en veelal voorzien van volledige fabrieksgarantie. Deze worden voor een scherpe prijs weer doorverkocht. In Drachten gaat dat volgens Ritskes tot nu toe voor de wind: “We zitten hier nu vanaf mei 2019. Qua sales is het, ondanks de corona, ontzettend succesvol gegaan het afgelopen jaar. We zitten nog steeds aan de positieve kant van de streep. Alleen als je kijkt naar de aftersales, dan is dat wel iets lastiger om op te bouwen als je nog geen klantenbestand hebt. Omdat we verder willen groeien, hebben we gekozen voor JAMES. Dit is natuurlijk een landelijke organisatie met veel connecties. JAMES was daarnaast nog niet veel vertegenwoordigd in het noorden en zo konden we elkaar mooi aanvullen”, zegt Ritskes. Sinds 1 januari zijn Qarnet en JAMES Autoservice dan ook officieel samen gegaan.

Aanbod auto’s

Op dit moment zijn er zo’n 60 auto’s verkrijgbaar bij Qarnet in Drachten. Dit varieert tussen merken als Volkswagen en Audi, maar ook Peugeot, Opel en Volvo zijn bij Qarnet verkrijgbaar.

Grootste voordeel aan de samenwerking

Ritskes ziet de samenwerking met JAMES als een enorme uitdaging: “Ze hebben natuurlijk contracten met diverse leasemaatschappijen. Je ziet ook een verschuiving bij de leasemaatschappijen: om kosten te besparen en marktwerking te genereren, worden de auto’s niet alleen bij de dealer aangeboden, maar ook bij professionele universele autobedrijven. Dat is voor ons een mooie kans. Daarnaast heeft James landelijk natuurlijk veel grote campagnes en dat helpt ook mee bij onze eigen naamsbekendheid in Nederland".

Mensen die lease rijden kunnen bij JAMES gemakkelijk online een afspraak maken voor het onderhoud van de auto: "Natuurlijk kan elke particulier ook profiteren van de samenwerking met JAMES. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens fabrieksvoorschriften én tegen zeer concurrerende tarieven".

Direct resultaat

Qarnet is nu al verbluft door het resultaat van de samenwerking: “Doordat JAMES een groot klantenbestand heeft, komt er direct meer werk bij”, merkt Ritskes op. “We hebben nu al een behoorlijk aantal extra afspraken deze maand, dus als dat zo doorzet is dat heel positief. We hebben nu ook meer auto’s in het onderhoud van particulieren, dus dat is ook een positieve ontwikkeling. Het brengt weer een nieuwe uitdaging en positieve prikkel met zich mee", besluit Ritskes.

Ben je nieuwsgierig, of op zoek naar meer informatie? Kijk eens op de website van Qarnet: www.qarnet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding