Afbeelding
Foto:

Stem op de Vredeman de Vriesprijs 2021 Vormgeving!

FRIESLAND - Hierbij maakt Provincie Fryslân zes ontwerpen bekend, die kans maken op de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs 2021. Vanaf 12 november zijn deze ontwerpen te zien op de expositie in het Museum Joure. Inwoners van Friesland kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp bij de LC Publieksprijs. Op 10 december reikt gedeputeerde Sietske Poepjes de Vredeman de Vriesprijs voor vormgeving 2021 uit in het museum Joure en ontvangt de winnaar van de LC Publieksprijs een award.

De jury beoordeelt de ingediende ontwerpen op een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De ontwerpen moeten bovendien van maatschappelijk belang zijn. De jury bestond in 2021 uit: Ann Maes, Lucas Verweij, Dries van Wagenberg, Roelof Koster en Eileen Blackmore. Dit zijn de zes genomineerde ontwerpen:

Tentoonstellingen paviljoen Obe: Ontwerpers Ernst Bernson & Yvonne Willems (LOKAALWERK), met als opdrachtgever Tresoar.
Kennis- en ynformaasjesintrum Hegebeintum: Ontwerpers Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers), Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) en Jos Blomsma (Terwisscha & Wagenaar | Vormburo), met als opdrachtgever Stichting Terp Hegebeintum.
Servies voor eenhandige beperking: Ontwerper Lies van Huet (Lies Keramiek), met als opdrachtgever Co Act | Johan Thijssen.
Bûsdoek – een Fries biermerk: Ontwerper Sjoerd Kooistra (Studio a heart that works), met als opdrachtgever Bûsdoek, Fryske brouwerij.
De Utrecht Leeuwarden: Ontwerper Dennis de Vries (BW H ontwerpers), met als opdrachtgever De Utrecht Leeuwarden.
Transformatorhuisje Wirdum: Ontwerper Ronald van der Zwaag (de stadsmeubelmaker), op eigen initiatief.

De Vredeman de Vriesprijs is een provinciale prijs, mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân. Met deze prijs wil de provincie de aandacht richten op vormgeving in Fryslân en de kracht die daar van uitgaat. De organisatie is in handen van Keunstwurk. Stemmen kan op www.lc.nl/vdevprijs