Afbeelding
Foto:

Surrealisme, steampunk en absurdisme

HEERENVEEN - Vanaf 5 november tot en met 19 november 2021 is er bij Galerie Autrevue een bijzondere expositie te zien over surrealisme, steampunk en absurdisme. Galerie Autrevue (Woudsterweg 4) is vrijdag en zaterdag vanaf 11 uur tot 17 uur geopend en zondag vanaf 12 uur tot 17 uur. Meer opties zijn mogelijk op afspraak. De toegang tot 'spread your wings' kost vijf euro per persoon. Deze kunstenaars zijn te zien in Galerie Autrevue.

REIN POL (1949) ‘Ik schilder de verbeelding van mijn eigen werkelijkheid’. De blauwe engel bijv. laat hij in de meest diverse landschappen opduiken.

WOUTER BERNS (1970) 'De wereld is al gek genoeg, je hoeft het alleen nog maar te schilderen.' Hij neemt je subtiel mee naar een onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wereld.

JAN VAN LOON (1938) ’Ik hou van het gewone, dat ik op bijzondere manier wil weergeven.’ Het formaat, de onderwerpen en zijn aanpak weerspiegelen zijn brede diversiteit.

JANNES KOETSIER (1979) ‘Het kantelpunt tussen verf en voorstelling vind ik eindeloos fascinerend’. Hij schildert zowel in zijn atelier als plein-air.

CINDY SPROKEL (1961) ‘Het belangrijkste element in mijn werk is beweging, gebaseerd op ingetogen houdingen binnen de dans.’ Ze verbeeldt dit in een combi van mens en dier.

FERENC ERDOK (1988) ‘Ik geniet van videogame karakters.' Hij creëert graag een contrast tussen de grafische fantasiewereld van de gamesetting en de ‘echte' wereld.

GABRIËLLE WESTRA (1990) ‘Een goed werk weet je te raken, je wordt er blij van.' Ze schildert en beeldhouwt en combineert deze disciplines ook in schilderijen met 3D- elementen.

RANDOLPH ALGERA (1964) ‘Mijn ideeën zijn origineel, visionair soms. Als ik schilder maak ik mijn eigen wereld.' Zijn stijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie, vol symboliek en mystiek.