Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Opnieuw onderzoek naar reisgedrag van de Friezen

Algemeen

FRIESLAND - Sinds de beperkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het reisgedrag van Friezen veranderd. Om beter zicht te krijgen op het reisgedrag voert provincie Fryslân onderzoek uit. De provincie wil graag weten hoe mensen reizen, hoe vaak mensen reizen en of de manier van reizen verschilt met de wijze waarop men dat voor corona deed. 

In het eerste halfjaar van 2021 was er aanzienlijk minder verkeer op de weg in vergelijking met de situatie voor de beperkende maatregelen. In het derde kwartaal van 2021 was het drukker op de Friese wegen als in dezelfde periode in 2019. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer ligt dertig procent lager ten opzichte van de aantallen in het derde kwartaal van 2019.

“We willen inwoners graag vragen naar hun reisgedrag vóór en tijdens de verschillende maatregelen die vanwege corona getroffen zijn. We hopen die inzichten te kunnen benutten in ons verkeersbeleid’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Op het moment dat de maatregelen volledig opgeheven zijn laat de provincie opnieuw onderzoek doen. Naar verwachting is dit in de loop van volgend jaar. Onderzoeksbureau Moventem verzamelt de gegevens.


Meedoen: www.fryslan.frl/reisonderzoek.