Darshan onderzoekt op zijn YouTube-kanaal allerlei maatschappelijke kwesties.
Darshan onderzoekt op zijn YouTube-kanaal allerlei maatschappelijke kwesties.

Over YouTube, haat en Wim Sonneveld

Algemeen

HEERENVEEN - Darshan Boerema (21) is een creatieve maker die op zijn YouTube-kanaal (12.900 abonnees) maatschappelijke vraagstukken aan de kaak stelt. Daarnaast werkt hij bij de Albert Heijn als leidinggevende en twijfelt hij tussen een toekomst in de retail of de media. Kijk op Instagram voor meer Darshan: @darshanboerema.

Wat ben je aan het doen? Ik maak video’s voor YouTube, werk als leidinggevende bij de Albert Heijn in Heerenveen en volg daarnaast een studie aan de TV Academy. In mijn video’s ga ik confrontaties aan en onderzoek ik maatschappelijke kwesties. De belangrijkste onderzoeken hebben betrekking op haatreacties waarbij iemand een YouTuber bijvoorbeeld de dood toewenst. Ik zoek die mensen op en confronteer ze met hun daden. Het is bizar dat mensen dit doen en niet nadenken over dat hun woorden daadwerkelijk mensen kwetsen. Ik wil die mensen niet te kakken zetten, het gaat me juist om het creëren van bewustwording Ik vind dit heel interessant werk, maar dat is mijn werk bij de supermarkt ook. Ik ben in tweedstrijd welke richting ik wil opgaan. Ik ben nog jong maar heb het gevoel dat ik dit jaar een keuze moet maken.

Wat wilde je worden als kind? Iets met computers. Ik heb heel lang gedacht dat ik ICT-er zou worden.

Verslavend: Onderzoek doen. Heb ik een hater gespot, dan moet en zal ik die vinden.

ME-time: Sinds anderhalf jaar heb ik een lieve vriendin waardoor ik niet meer constant aan het werk ben. Dus sta ik in het weekend op het voetbalveld te kijken naar hoe zij speelt. En verder lekker met vrienden leuke dingen doen. Wat drinken of uiteten.

Blij met: De stap die ik heb gemaakt op mijn YouTube-kanaal te beginnen. Ik merk in mijn omgeving vaak genoeg dat mensen iets willen doen, maar die stap niet durven te zetten. Ik heb het gewoon gedaan en het werkt.

Minder blij met: Dat het video maken ook veel energie en tijd kost.

Milliondollar-tip: Gewoon doen en niet eerst alle voor- en nadelen afwegen.

Inspiratiebron: Kees van der Spek en Alberto Stegeman. Ik zie mezelf later wel soortgelijke programma’s maken.

Favoriete plek in Friesland: De Deelen, het natuurgebied bij Luinjeberd.

Dit vind ik stom: Dat mensen op een fietspad met twee richtingen niet aan de kant gaan voor tegenliggers.

Geheim genoegen: Wim Sonneveld: daar kan ik enorm van genieten.

Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid, oprechtheid en ik vind het fijn als mensen verantwoordelijkheid nemen zodat je weet wat je aan ze hebt.

Lievelingsmuziek: Queen en The Beatles

Laatste avondmaal: Met familie en dierbaren gourmetten met stokbrood, brie en aardappelsalade.

Wat staat er nog op je bucketlist? Een productie in het buitenland.

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Geen wekker zetten, niks hoeven, maar lekker mee gaan met wat er op dat moment gebeurt.

Van wie heb je het meest geleerd? Van mezelf. Door te doen en te leren van mijn eigen fouten.

Wat is het eerste dat je doet als het post-corona-tijdperk aanbreekt? In gesprek gaan met corona-wappies die ik eerder ook geïnterviewd heb. Ben benieuwd hoe ze er nu tegen aan kijken.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Of als manager van een winkel of als een maker die op YouTube nog steeds zijn eigen dingen doet.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl