Afbeelding

Aston Martin en Girard-Perregaux ontwikkelen superdeluxe horloge

Auto & Stijl

Vroeger, in de begin jaren van de twintigste eeuw, werden raceauto’s geschilderd in verschillende kleuren van het land die de teams representeerden. Zo waren Franse auto’s blauw, die van de Italianen rood, Belgen raceten in gele auto’s, Duitsers in zilveren uitvoeringen en de Britten in ‘British Racing Green’, groen dus. Als ode hieraan adopteerde Aston Martin deze kleur, bijvoorbeeld bij de Aston Martin DBR1, die de 24-uursrace van Le Mans in 1959 won. 

De Laureato Chronograph Aston Martin Edition is de meest recente creatie van horlogemaker Girard-Perregaux. Het horloge kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met Aston Martin Lagonda. De wijzerplaat is belegd in een fantastische en decadente uitvoering van wat nu bekend is als het ‘Aston Martin Groen’. Daarvoor moest de verf maar liefst 21 keer worden aangebracht op de wijzerplaat, wat resulteerde in zeven onderscheidende lagen verf. Ook het motief herinnert aan het roemrijke verleden van het luxe automerk. 

Patrick Pruniaux, CEO van Girard-Perregaux: “Ons bedrijf heeft een rijke historie aan bijzondere samenwerking, dat begint bij onze oprichter Jean-Francois Bautte, die verschillende ‘établisseurs’ bij elkaar bracht onder één dak. Onze samenwerking met Aston Martin heeft niet alleen twee bijzondere geschiedenissen samengebracht, maar is ook zeker het beginpunt van een unieke band tussen onze merken en onze teams. Het horloge is het bewijs van een gemeenschappelijke filosofie.”

Marek Reichman, de uitvoerend voorzitter van Aston Martin: “Nu Aston Martin en Girard-Perregaux hun band versterken, gebeurt hetzelfde met onze gemeenschappelijk design-filosofie, die gericht is op discrete luxe. Bewijs daarvan zie je in subtiele details in het horloge. Bijvoorbeeld de gedeeltelijk opengewerkte uur- en minuutwijzers, die bewust mensen laat denken aan raceauto’s, waar wij ook overbodige materialen weglaten om superieure prestaties te leveren. Ook de centrale secondewijzer van de chronograaf heeft een tegengewicht dat lijkt op de zijstrepen die voor het eerst te zien waren op de Aston Martin DB4 uit 1958.”

Drie tellers sieren de wijzerplaat, twee chronograafregisters en een kleine secondewijzer. Elke teller heeft een gedeeltelijk opengewerkte wijzer, die het ontwerp van de uur- en minutenwijzers voortzet. Het centrale deel van elke teller is voorzien van een spiraal.

Oplage van 188

Bij de beoordeling van de samenstelling van de Laureato Chronograph - Aston Martin Edition, omvat het profiel verschillende vormen, afwerkingen en tinten. Het ontwerp is zowel functioneel als mooi. Bovendien is het een eerbetoon aan het verleden, terwijl het tegelijkertijd de toekomst omarmt. Het is deze benadering die beide bedrijven aanspreekt en die de reden voor de voortdurende alliantie tussen de twee prestigieuze merken versterkt.

De Laureato Chronograph - Aston Martin Edition, een gelimiteerde oplage van 188 stuks, is per direct wereldwijd verkrijgbaar bij alle erkende Girard-Perregaux-dealers.