Afbeelding
Foto:

In het licht van Jan Mankes

Expositie ‘In het licht van Jan Mankes’ met werken van finalisten van janmankes100jaar-wedstrijd (Marije van den Berg, Corina Blom, Dorien Plaat, Gerd Renshof, Yolande de Vlugt, Marieke Wijffels) en op Mankes geïnspireerde werken van Paul Christiaan Bos, Heleen Kater, Jannes Koetsier, Marein Konijn, Yvonne Melchers, Gezien van de Riet, Jan van Loon, Rein Pol, Gabriëlle Westra en Randolph Algera.

11 september: Plein-air schilderen door Jannes Koetsier, Marein Konijn, Marieke Wijffels, Randolph Algera

18 en 19 september: Kunstroute (open atelier) gratis proefles portretschilderen 15 u. door Gabriëlle Westra (max. 10; aanmelden verplicht)

1 en 2 oktober: Plein-air resultaten te zien t/m 24 okt.

23 oktober: 13.30 u Lezing Paul Christiaan Bos (reserveren)

24 oktober: Laatste dag van de expositie.

Jan Mankes

Jan Mankes was een Nederlands kunstschilder en graficus. Hij werd op 15 augustus 1889 in Meppel geboren en overleed in Eerbeek in 1920. Mankes liet een oeuvre na van zo'n 150, met name kleine, schilderijen, ongeveer 100 tekeningen en zo'n 50 prenten. In meer dan de helft van zijn werk is de natuur het belangrijkste onderwerp. Daarnaast maakte hij zelfportretten, portretten (met name van zijn vader, zijn moeder en zijn vrouw), stillevens, landschappen en interieurs. Mankes exposeerde al veel gedurende zijn leven en werd zeer gewaardeerd.

Informatie

Vanaf 3 september t/m 24 oktober ’21 is 'In het licht van Jan Mankes te zien bij Autrevue in Heerenveen. Woudsterweg 4, Heerenveen. Autrevue is vrijdag en zaterdag open van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00u tot 17.00 uur. Er zijn meer mogelijkheden om Autrevue te bezoeken op afspraak. Toegang is vier euro per persoon. Ga voor meer informatie én de webshop naar www.autrevue.nl.