Elske deWall & Vangrail treden op bij het RondOm Vandaag concert in het Posthuis Theater Heerenveen.
Elske deWall & Vangrail treden op bij het RondOm Vandaag concert in het Posthuis Theater Heerenveen. Foto:

Het Rondom Vandaag concert

HEERENVEEN - Elske DeWall en Vangrail, twee grote Friese artiesten, moet je zeker een keer live zien spelen. Tijdens het RondOm Vandaag Concert op 25 september krijg je de kans op beide artiesten live te zien en te genieten van hun mooie muziek. Het RondOm Concert is een samenwerking tussen uitgeverij RondOm Vandaag (onder andere uitgever van de huis-aan-huiskrant RondOm Heerenveen) en het Posthuis Theater. Scoor kaartjes op de website van het Posthuis Theater (https://bit.ly/RVConcert)

Als uitgeverij van lokale kranten krijgt RondOm Vandaag veel mee van wat er speelt in de samenleving. De schrijnende nood van de cultuursector tijdens de coronacrisis ontging hen dan ook niet. Gebruik makend van hun uitgebreide netwerk in Friesland is RondOm gaan kijken of het de cultuursector en de muziek- en theaterliefhebbers in Friesland ook een hart onder de riem konden steken.

En zo werd het RondOm Vandaag Concert geboren. Het belooft een prachtige avond te worden met de bekende Friese artiesten Elske DeWall en Vangrail. Het is niet helemaal de eerste keer dat deze grote Friese artiesten samen op een podium van het theater staan. Op 18 juni jl. stonden ze samen op het buitenbalkon van het Posthuis Theater in de actie 'Teater, Mooier dan ooit.' Of we ditmaal ook een duet van Elske en Raynaud Ritsma kunnen verwachten? Wie weet...

Elske DeWall

Elske DeWall (Elske de Walle, 1985) groeide op in het Friese dorpje Veenwouden en studeerde in Leeuwarden aan de Academie voor Popcultuur. In 2008 trad ze op met Syb van der Ploeg op én zong ze mee aan het Leonard Cohen-project, waarbij ze Cohen's nummer 'Dance Me to the End of Love' zong als 'Dûnsje my de leafde ût.' 

Vangrail

Vangrail is een Nederlandse band uit Friesland en Groningen. In 2006 tekenden zij bij platenmaatschappij Red Bullet. Hun eerst album 'Vroeg of laat' verscheen in 2007 en werd gelijk een succes. Maar liefst vier nummers van dit album komen terecht in de Single Top 100. De band bestaat uit Friese zanger Raynaud Ritsma, gitarist Dirk Lennart Hogeveen, drummer Sander de Groot, bassist Jort Landman en toetsenist Wiebe de Jong. In 2015 is de band ambassadeur van de vrijheid in Friesland.