Foto ter illustratie, de vrouw op de foto is niet Maud
Foto ter illustratie, de vrouw op de foto is niet Maud

'Door online les heb ik geen motivatie'

HEERENVEEN – De lockdown heerst nog steeds in het land en bij de meeste mensen is het geduld op. Vooral jongeren lijken het moeilijk te hebben met de huidige maatregelen zoals de avondklok en de beperking op het aantal bezoekers. RondOm Vandaag mag Maud Wiedenhoff, een jongere uit Heerenveen wat vragen stellen over hoe zij de lockdown doorkomt en of bij haar het geduld ook op is.

Hoe bevalt de lockdown? Heb je het er zwaar mee?

"Nou, niet zwaar, maar het is natuurlijk niet leuk. Je mist wel veel dingen zoals het uitgaan. Het gaat straks ook zomer worden en dan zit je weer met de avondklok, het is wel irritant. Dus ik mis zeker wel dingen."

Vind je het ook lastig om de regels te handhaven?

"Ja, soms wel. Bijvoorbeeld met de avondklok, dan ben je bij een vriendin en moet je om negen uur naar huis of je moet er slapen. Zulke dingen zijn wel irritant, je kan niet je eigen gang gaan."

Wat mis je het meest door het coronavirus?

"Vooral het sociale contact. School gaat allemaal online dus die mensen spreek ik eigenlijk niet veel, alleen via social media. Wel kan ik nog hockeyen, dus dan heb ik wel even wat andere mensen om me heen. Af en toe zie ik mijn vriendinnen nog, maar dat is wel een stuk minder geworden."

Merk je ook dat je door de lockdown sneller chagrijniger wordt?

"Nee, ik heb daar echt geen last van. Ik heb wel van andere jongeren gehoord die bijvoorbeeld heel depressief zijn geworden, maar dat is bij mij niet het geval gelukkig. Soms baal je ik wel dat ik dan in het weekend thuis zit en niet naar vriendinnen kan, maar het is op dit moment even niet anders."

Voel je je minder gemotiveerd door de lockdown?

"Ja, vooral met online les. Ik heb totaal geen motivatie, ik vind thuis les volgen helemaal niks. Je bent vaak snel afgeleid thuis en leraren valt het dan ook niet op. Ook is het gewoon niet fijn om uren naar je laptop te staren, je krijgt de info niet goed mee. Op school was ik een stuk meer gemotiveerder en kon je ook minder snel andere dingen doen."

Hoe vermaak jij jezelf tegenwoordig nog?

"Ik vermaak mezelf wel een stuk minder dan voor de lockdown. Normaal gesproken keek ik uit naar het weekend, maar dat heb ik nu totaal niet. Af en toe ga ik nog eens naar een vriendin toe en voor de rest ben ik thuis en ga ik Netflixen of iets anders kijken."

Heeft corona je ook iets goeds gebracht?

"Nee, eigenlijk niet. Het coronavirus heeft mij niks goed gebracht, het is er alleen maar minder op geworden."

Hoe kijk je naar de toekomst? Heb je al dingen gepland?

"Ik denk dat het in de zomer wel wat soepeler wordt, maar ik kijk het nog wel even aan met vakantie. Op dit moment is het reisadvies ook om niet te gaan, dus dan ga ik dat ook niet doen."

Afbeelding
Foto ter illustratie, de vrouw op de foto is niet Maud