Afbeelding
Foto:

Het Rondom Vandaag concert in het Posthuis Theater Heerenveen

HEERENVEEN – Het Posthuis Theater in Heerenveen snakt er naar, samen met de bezoekers, haar deuren weer te openen en krijgt daar ook steun bij van Rondom. Op vrijdag 18 juni organiseert Rondom een groots optreden in het Heerenveense theater met Elske DeWall en Vangrail. Posthuis-directeur Geert Dijkstra is blij met dit initiatief.

Sinds alweer een jaar zijn de theaters dicht wegens de lockdowns, met een kleine periode er tussendoor waar 30 bezoekers mochten worden toegelaten. “Gelukkig hebben Youp van ’t Hek en Dolf Jansen hier hun oudejaars try-outs nog wél kunnen doen”, zegt Dijkstra. “Youp van ’t Hek kwam zelfs uit eigen initiatief een tweede avond en Dolf Jansen trad twee maal op één avond op, voor 30 man publiek. Fantastisch dat ze dat hebben gedaan hebben. Daaraan merk je dat artiesten óók staan te popelen om weer op te treden”

Net zoals veel sectoren, hebben de theaters de veiligheid voor het publiek hoog in het vaandel staan. Het Pothuis Theater heeft via allerlei extra maatregelen, van kaarten kopen tot vertrek uit de zaal, de hele avond zodanig geregisseerd, dat theaterbezoek écht veilig kan worden gedaan. “En dat er tóch een theaterbeleving is!”, zegt Dijkstra. “Al is de nieuwe werkelijkheid wat bizar”, geeft hij toe. “Een gezellige nazit zit er nu nog even niet in, maar we hopen dat de versoepelingen in juni wat dat betreft gunstig uitpakken.”

Met het ‘Rondom Vandaag’ concert wil Rondom het Posthuis Theater steunen het publiek weer een fijne avond theater te bezorgen. Rondom heeft daarvoor de artiesten Elske DeWall en Vangrail gecontracteerd, die op vrijdag 18 juni een complete concertavond zullen verzorgen. Kaarten zijn vanaf nu te koop via het Posthuis Theater.

Programma 2021

Het Posthuis Theater heeft het programma 2021 voor de maanden april, mei en juni op de website staan. Als de coronamaatregelen het toestaan, wordt het nog een mooi programma dit voorjaar, al mogen er geen uitverkochte voorstellingen worden gegeven. Alle RIVM-maatregelen worden gehanteerd, waardoor er 30 tot 50 toeschouwers worden toegelaten, met 100 voorlopig als maximum. Voor het hele programma en voor het reserveren van kaarten kan men ook terecht op de website www.posthuistheater.nl