Koen Haringa rechts is de initiatiefnemer achter Ben zo terug.
Koen Haringa rechts is de initiatiefnemer achter Ben zo terug. Foto: Maarten Dikken

Over Ben zo terug, darts en samenwerken

Algemeen

LEEUWARDEN - Koen Haringa (36) is creatief producent bij Tresoar, medeoprichter van Mooiedingenmakers en is initiatiefnemer achter de pop-up shop Ben zo Terug aan Over de Kelders 28. Kijk voor het assortiment op Instagram: @ben.zo.terug

Wat ben je aan het doen? Ik ben achter de schermen druk bezig met de Pop up-shop Ben zo terug. Een half jaar geleden heb ik bij de gemeente een idee ingediend om met coronasteungeld van betekenis te kunnen zijn voor de stad en provincie. Ik zag binnen mijn netwerk van Mooiedingenmakers dat veel creatievelingen het zwaar hadden. Ik wilde de mogelijkheid benutten om leegstand tegen te gaan en Friese makers een kans geven meer geld te verdienen. Het is de eerste keer dan ik een winkel heb en dat is echt te gek. Ik ben ook verbaasd over de hoeveelheid makers die ik nog niet kende die zich hebben aangemeld. We bieden een te gek assortiment dat we blijven uitbreiden. Het is idee is dat er voor iedereen wat te halen valt. Zo zijn er postcards vanaf 1 euro tot kunstwerken van 1000 euro en alles daar tussenin. Het is prachtig dat we Friese makers hebben kunnen verenigen. Ik geloof in de kracht van het samen doen. Dat is kern van mijn werk.

Wat wilde je worden als kind? Ik wilde de Olympische Spelen organiseren. ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’, dacht ik toen.
Verslavend: Ik hou van mooie prints kopen. Wanneer ik in een posterwinkeltje ben en ze hebben wat ik leuk vind, heb ik de neiging alles te kopen.

ME-time: Met mijn vriendin en kat op de bank naar Fargo kijken.

Blij met: Dat ik Fries ben en hier woon. Ik woon sinds een tijdje samen met Wendel. Na tien jaar in de leukste woongroep gewoond te hebben, blijkt dit dus ook geweldig leuk.

Minder blij met: Klimaatverandering.

Milliondollar-tip: Doe als het kan dingen samen, daar wordt het bijna altijd beter van.

Favoriete plek in Friesland: De Ben zo terug-winkel aan Over de Kelders 28 in Leeuwarden.

Dit vind ik stom: Corona. Dat het zo lang duurt en zo moeilijk blijkt te zijn om met z’n allen er goed mee om te gaan.

Geheim genoegen: Ik zit op darten en zal dat altijd met hand en tand verdedigen. Ik kan het ook aardig. Ik heb ooit een keer van profdarter Co Stompé gewonnen.

Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid, openheid en nieuwsgierigheid.

Lievelingsmuziek: Ik heb tussen de 400-500 concerten en 30 festivals georganiseerd. Ik ben breed georiënteerd dus hou het maar op goede muziek.

Laatste avondmaal: Met vrienden en familie thuis eten en drinken en dan het liefst de kippenbootjes zoals mijn moeder ze maakt.

Wat staat er nog op je bucketlist? Parachutespringen, e-foilen en naar Afrika.

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: De natuur in, eten met vrienden en familie en shoppen bij Ben zo terug.

Nutteloos talentje van mij: Ik kan goed Mathijs van Nieuwkerk-achtige introducties doen bij de soundcheck, maar zodra het echt moet, lukt het niet meer.

Wat had je als twintigjarige graag geweten? Ik had mezelf wat serieuzer willen nemen en had graag meer vertrouwen gehad.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Dan woon ik met Wendel net buiten Leeuwarden en heb ik een minder drukke, maar nog steeds betekenisvolle baan.

Levensmotto: Waarom doen we het niet samen?

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl