Afbeelding
Foto:

Citroën, Accor en JCDecaux creëren stedelijke mobiliteit van morgen

Transport is een essentiële voorwaarde in ons dagelijkse leven, vooral in steden. Met hun sterke aantrekkingskracht blijft het aantal inwoners van grote steden groeien, waardoor de vervoersmogelijkheden tegen het licht moeten worden gehouden. Tegelijk heeft de coronapandemie de behoefte van inwoners aan schonere, veiligere en flexibelere vervoermiddelen, die voldoen aan de regels rond social distancing, doen toenemen. Dit heeft grote invloed op de ontwikkeling van het stedelijke landschap en slimme mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. De ontwikkeling van autonome voertuigen kan de verstopping van steden helpen reduceren, maar deze oplossing is op de middellange termijn niet rendabel vanwege de hoge kosten van autonome rijtechnologieën. Om het mobiliteitsprobleem het hoofd te bieden hebben Citroën, Accor en JCDecaux de handen ineengeslagen en zijn een creatief partnerschap aangegaan onder de noemer The Urban Collëctif.

Gedreven door de overtuiging dat toekomstige mobiliteit veiligheid en welzijn moet bieden, creëert The Urban Collëctif een revolutionair mobiliteitsconcept dat is gebaseerd op tweehonderd jaar gebundelde ervaring met innovatie. Gebruikmakend van een opensourcemodel, onder de noemer Citroën Autonomous Mobility Vision, biedt dit concept:
- een autonoom en elektrisch mobiliteitsplatform: The Citroën Skate
- en zogenoemde Pods voor diverse diensten en toepassingen.

Doordat het platform is gescheiden van de mobiliteitsdiensten, biedt dit concept de gelegenheid om maximaal gebruik te maken van autonome technologie en daarbij het dienstenaanbod uit te breiden. The Citroën Skate kan alle Pods naar behoefte verplaatsen over een specifieke rijstrook en biedt daarbij ongeëvenaard comfort dankzij de expertise die Citroën in meer dan honderd jaar heeft opgebouwd.

Voor The Urban Collëctif ontworpen Pods tonen het potentieel van de opensourcebenadering door drie innovatieve en zeer uiteenlopende mobiliteitsdiensten te bieden: Sofitel En Voyage is een exclusieve urban mobility-beleving, Pullman Power Fitness een nieuwe manier om onderweg te sporten, en JCDecaux City Provider een innovatieve on-demand urban mobility-service.

"Citroën onderzoekt trends op de middellange en lange termijn om te kunnen anticiperen op de behoeften van de klant. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe concept het raamwerk van stedelijke mobiliteit kan herdefiniëren: gedeeld, elektrisch en autonoom. Met de oplossing die wij samen met Accor en JCDecaux presenteren, creëren wij autonome mobiliteit voor iedereen.
Vincent Cobée, Citroën General Manager

"Wij zijn heel blij met de samenwerking met Citroën en JCDecaux voor dit innovatieve project. Met wereldwijd bijna 5.200 hotels is onze hotelgroep actief in het lokale ecosysteem en erop gericht om een nog exclusievere beleving te bieden aan zowel gasten als de lokale bevolking, én on bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame steden. Het uitbreiden van de hotelbeleving buiten de muren van onze hotels is in lijn met onze gedurfde en moderne visie op gastvrijheid.” Sébastien Bazin, Chairman & Chief Executive Officer, Accor