Afbeelding
Foto:

Topstukken klassieke muziek in DBIEB

LEEUWARDEN - Deze herfst en winter komen diverse topstukken uit de klassieke muziek aan bod in DBIEB. Elke keer duiken ze weer in een ander stuk en dus ook in een andere componist. Op 2 november verzorgd Gabriël Vriens een lezing over Symfonie nr. 4 'de Italiaanse' van Felix Mendelssohn. 

Mendelssohn heeft vele reizen door Europa gemaakt, een zogeheten ‘Gran Tour’ zoals vele welgestelde jongemannen in die tijd. En van de indrukken tijdens zijn reis naar Italië heeft hij achteraf een symfonie geschreven. Mooi vakantiefoto’s in muziek!

Klassieke muziek is niet uit de muziekwereld weg te denken. Of je nu wel of geen klassieke muziekkenner bent, van de onderstaande composities ken je er vast en zeker een paar..... De serie biedt voor elk wat wils.

Tickets

Je kunt een kaartje kopen op de website van DBIEB. Je betaalt per lezing. Er is korting als je alle lezingen bezoekt, dan betaal je voor één lezing niets. 

De volgende topstukken komen aan bod:

21 sept: Wolfgang Amadeus Mozart, het klarinetkwintet
12 okt: Ludwig van Beethoven, pianoconcert nr. 5 ‘het Keizersconcert’
2 nov: Felix Mendelssohn, symfonie nr. 4 ‘de Italiaanse’
23 nov: Johannes Brahms, pianoconcert nr. 1
7 dec: Anton Bruckner, symfonie nr. 4 ‘de Romantische’
11 jan 2022: Gustave Mahler, symfonie nr. 1 ‘Der Titan‘
1 febr 2022: Jean Sibelius, Symfonie nr. 2 en het symfonisch gedicht ‘Finlandia’

Corona

Voor deze activiteit vraagt dbieb je om een coronatoegangsbewijs te tonen bij de ingang van de zaal. Dit kan door middel van de CoronaCheck-app of met een QR-code op papier. Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs en een bezoek aan dbieb kun je terecht op onze webpagina met meest gestelde vragen.