Afbeelding
Foto:

We kunnen gelukkig steeds meer, maar we hebben ook nog steeds te maken met maatregelen en beperkingen. Gelukkig hoef je voor onderstaande tips niet de deur uit!

Midnight Mass op Netflix

Hou je van unieke griezelfilms met een donker, maar realistische diepgaand tintje, dan zit je bij regisseur Mike Flanagan altijd goed. De maker van The Haunting of Hill House (gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson) en The Haunting of Bly Manor (gebaseerd op het verhaal van The Turn of The Screw) heeft weer een werk afgeleverd waarbij je de hele tijd op het puntje van je stoel zit, maar tegelijkertijd ook wat leert over leven, sterven en alles daar tussen in (en erbuiten). In Midnight Mass arriveert een charismatische jonge priester in een troosteloos stadje op een eiland. Hij brengt grootste wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee, maar wat is de prijs die de eilandbewoners daarvoor moeten betalen?

Aristoteles and Dante dive into the Waters of the World van Benjamin Alire Sáenz

Het langverwachte vervolg van het eerste boek over de jongens Aristoteles en Dante is eindelijk gearriveerd in de boekhandel. In het eerste deel worden de jongens verliefd, nu moeten ze ontdekken wat het betekent om van elkaar te houden en om een relatie op te bouwen in een wereld die hun bestaan bedreigd. Ari was op de middelbare school altijd onzichtbaar, maar in zijn examenjaar kruipt hij, mede dankzij Dante, langzaam uit zijn schulp. Hij gaat op zoek naar vrienden, neemt het op tegen pestkoppen en laat zijn stem eindelijk horen. En dan is er Dante, de dromerige Dante, die Ari tegelijkertijd kan irriteren en hem vol kan maken van verlangen en liefde. De jongens zijn vastberaden een weg te vinden in een wereld die hen niet begrijpt, maar als Ari een groot verlies leidt moeten ze nog harder leren vechten voor hun plek op deze planeet.

Hoe overleef ik op 2DOC

Ze heeft meer dan 140 titels op haar naam staan. Nu zet Francine Oomen zich aan haar meest persoonlijke boek. Ze wil onderzoeken hoe zij de 'weeffouten' kan herstellen die haar familie van generatie op generatie heeft doorgeven. Regisseur Pascalle Bonnier kreeg het vertrouwen om het confronterende proces vast te leggen.