Tandarts Ümit Kurt is razend enthousiast over de nieuwe apparatuur.
Tandarts Ümit Kurt is razend enthousiast over de nieuwe apparatuur. Foto: Rob Dijkstra

Gloednieuwe technieken bij Tandheelkundig Centrum Zuiderburen

Gezondheid

LEEUWARDEN - Tandheelkundig Centrum Zuiderburen in Leeuwarden timmert flink aan de weg als het gaat om het implementeren van de nieuwste machines en technieken. Zo heeft de praktijk afgelopen maand geïnvesteerd in een nieuwe scanner en slijper van CEREC. Met deze hypermoderne machines kunnen de tandartsen patiënten nog sneller, beter en efficiënter behandelen dan voorheen. RondOm Vandaag praat erover met tandarts Ümit Kurt. Volgens Kurt zijn de nieuwe mogelijkheden echt revolutionair te noemen: “Ik kan er uren over praten.” 

De ontwikkelingen op het gebied van Tandheelkunde staan nooit stil. Vooral op technologisch vlak worden de mogelijkheden steeds groter. Volgens Kurt is het belangrijk om deze technologie direct te omarmen als tandarts. “Als je niet mee gaat in de ontwikkelingen, dan loop je in principe al achter. Wij willen niet alleen meegaan met de techniek, maar ook graag voorop lopen”, legt Kurt uit. 

De beste zorg

Dit heeft een belangrijke reden. Tandheelkundig Centrum Zuiderburen streeft namelijk naar de beste en meest efficiënte zorg voor patiënten. “Bij ons in de praktijk willen we zo compleet mogelijk mondzorg leveren. Patiënten konden bij ons al terecht voor verschillende soorten behandelingen, zoals: implantologie, esthetische tandheelkunde, kroon en brugwerk, orthodontie en ook voor protheses of frames. Met onze nieuwe apparaten worden deze mogelijkheden alleen nog maar groter.”

De Primescan

Zo heeft Tandheelkundig Centrum Zuiderburen sinds kort een gloednieuwe intraorale scanner in huis, waardoor de topzorg nog beter gewaarborgd kan worden. “De gamechanger op het gebied van de intraorale scanners is de Primescan. Deze hebben wij sinds kort in onze praktijk staan. Het is de meest geavanceerde scanner op de markt. De vorige generatie scanners waren natuurlijk ook prima, maar langzamer, scanden beeld voor beeld en je moest het gebit vooraf poederen. Dat is nu verleden tijd. Met onze nieuwe scanner kan je veel sneller scannen, zonder te hoeven poederen. Het is de meest nauwkeurige scanner die er is.”

“Het is de meest nauwkeurige scanner die er is”

Hoe werkt de nieuwe scanner precies? 

De scanner gaat in de mond en scant digitaal het gebit. Vervolgens zie je op de computer direct een beeld van hoe het gebit eruit ziet. “Met de nieuwe scanner kunnen we het hele gebit scannen zonder afdrukken te maken. Onzuiverheden of luchtbellen in een afdruk zijn daardoor verleden tijd. Even droogblazen is genoeg voor een gedetailleerde scan. Met de digitale scan kunnen we het volgende maken: splints/knarsplaatjes, bleekmallen, boorsjablonen, gebitsmodellen en digitaal behandelplan bij uitgebreide slijtage. De mogelijkheden zijn echt fantastisch.” 

De Primemill

Naast de nieuwste generatie scanner, heeft Tandheelkundig Centrum nu ook het nieuwste type slijpapparaat in huis: de Primemill. “De Primemill werkt samen met de scanner en slijpt onder andere kronen en bruggen. Deze slijper is sneller en beter dan de vorige generatie. Het kan complexere werkstukken en meerdere soorten materialen slijpen, zonder dat je deze hoeft in te voeren. Het apparaat herkent zelf direct om wat voor materiaal het gaat. Voorheen moesten patiënten twee weken wachten op een kroon, maar dat is nu ook verleden tijd. Het plaatsen van de kroon kan nu meestal op dezelfde dag plaatsvinden. Met de nieuwe scanner en slijper kunnen we dus veel nieuwe behandelingen aanbieden, is er een kortere wachttijd bij gecombineerde behandelingen en er hoeven meestal geen vervelende afdrukken meer gemaakt te worden.”

Aligner beugel

Ook biedt de praktijk nu aligner beugels aan. Dit zijn doorzichtige hulsjes over het gebit. Middels een scan worden er bij het Tandtechnische Laboratorium aligners gemaakt. “Als je de aligners draagt, zie je er niks van. Hiermee kun je vervolgens standscorrecties uitvoeren voor een prachtige lach!”

Kortom, met de nieuwe apparatuur zijn er veel meer mogelijkheden. Hiermee kan Tandheelkundig Centrum Zuiderburen nog completere mondzorg leveren. Zo komt het motto “wij behandelen patiënten zoals wijzelf graag behandeld willen worden” helemaal tot zijn recht.

Wiardaplantage 3, 8939 AA Leeuwarden
www.thkcentrum.nl

Links de oude en rechts de nieuwe scanner van CEREC.
De CEREC Primemill. Een hypermoderne slijpmachine.