Wimer is een groot dierenliefhebber.
Wimer is een groot dierenliefhebber. Foto: eigen foto

Over schapen, SanjesSafari en gourmetten

VEENWOUDEN -  Wimer Visbeek (31) runt het Speel- en Dierenpark SanjesSafari. Hij is dol op dieren en bezig nieuwe soorten naar het park te halen. Als hobby houdt hij schapen. Meer info over Sanjes Safari vind je op sanjessafari.nl. 

Wat ben je aan het doen? We lopen tegen het einde van het hoogseizoen aan. We hebben enorm veel schoolreisjes gehad de laatste tijd, maar dat loopt nu weer wat ten einde. We gaan nu de fase in dat we weer wat grotere projecten kunnen en durven aan te pakken. Zo zijn we bezig om nieuwe diersoorten naar ons park te halen. We zijn aan het kijken welke dieren we kunnen krijgen en hoe we de verblijven moeten aanpassen. We zijn bijvoorbeeld bezig met zilvervossen en flamingo's, maar hebben nog geen zekerheid of dat kan. Maar dat is een mooi project om mee bezig te zijn. Daarnaast hebben we dit jaar natuurlijk een nieuwe thematisering ingezet met een nieuwe huisstijl en andere uitstraling en dat gaan we door ontwikkelen. Want we hebben gemerkt dat het aanslaat want we hebben nog nooit zo'n goede zomer gedraaid.
Wat wilde je worden als kind? Boer. Dat is deels gelukt. Ik heb wel gekeken naar een agrarische studie, maar heb dat uiteindelijk niet gedaan. Mijn ouders hadden dit bedrijf al en al vrij jong ben ik de dieren op park gaan verzorgen. Vanuit mijn interesse is de dierentuin hier ook ontstaan.
Verslavend: Dat ik altijd het laatste nieuws wil weten.
ME-time: Heb ik niet zo veel, maar ik mag graag een tijdschrift lezen. Ook vind ik het heerlijk om tussen mijn schapen te lopen.
Blij met: Mijn leven en de vrijheid die ik heb.
Minder blij met: Dat je drive wordt afgeremd omdat je bepaalde procedures moet volgen.
Milliondollar-tip: De angst voor het maken van een slechte keuze moet nooit groter zijn dan het vertrouwen in dat je de goede keus maakt: een keuze maken is beter dan geen keuze maken.
Inspiratiebron: Vroeger was dat Hennie van der Most, nu is dat de Efteling.
Favoriete plek in Friesland: Het buitendijks gebied waar mijn schapen lopen. De kwelders zijn mooi.
Dit vind ik stom: Dat ik altijd ingehaald word als ik met mijn veekar rijd, ook als ik gewoon de normale snelheid rijd.
Geheim genoegen: Schapen houden. Dat is echt mijn ding.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Zelfkennis.
Lievelingsmuziek: Klassieke muziek vind ik mooi, maar hou ook erg van stilte.
Laatste avondmaal: Gourmetten.
Wat staat er nog op je bucketlist? Bestuurslid worden bij sc Heerenveen. Ben benieuwd naar de organisatorische kant.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Met een eigen bedrijf ben je altijd met werk bezig, maar ik vind het heerlijk om niks te moeten en af te spreken met familie en vrienden.
Nutteloos talentje van mij: Ik kan mijn ogen wegdraaien.
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn vader. Hij leeft niet meer maar hij kon heel beschouwend zijn. Dat vond ik op die momenten al prettig, maar nu nog meer.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Ik was erg gespannen bezig met de vraag hoe ik een vrouw moest versieren. Dat is uiteindelijk goed gelukt. Maar ik had me er niet zo druk om moeten maken.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Als een ambitieuze en succesvol ondernemer. En dat hoeft niet beperkt te zijn tot waar ik nu mee bezig ben.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl