Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Signpainter Teunis Spits test de Mercedes C Klasse: “ Ik snap dat mensen hier hun geld aan uitgeven”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Hij rijdt zelf het liefst in klassieke Amerikaanse auto’s en vindt het heerlijk als een auto piept en kraakt. Voor de autotestdag verruilde Teunis Spits (51) zijn pick up uit 1993 in voor een splinternieuwe Mercedes E-klasse. “Hij rijdt prachtig: ik heb er niks op aan te merken.”

Met zijn lange haar en tatoeages kun je hem uittekenen in oude Amerikaanse bak. In het dagelijks leven is hij ook veel met auto’s in de weer. Teunis schildert namelijk niet alleen reclameborden en logo’s, maar ook veel auto’s. En het liefst met de hand. The Rolling Stones en Red Bull Racing zijn een paar van zijn beroemdste klanten, maar hij beschildert ook skateboards van particulieren. Hij doet wat hij het allerleukst vindt en omschrijft zichzelf als een rijk man. “En dan word ik hier ook nog voor gevraagd. Hartstikke leuk.”

Praktische piepjes

De E-klasse is heel wat anders dan hij gewend is. “Deze auto rijdt heel stil, maar je krijgt wel vaak piepjes en bliepjes te horen. Op een gegeven moment schrok ik. Ik dacht dat het steur los zat, maar ik werd door de auto geholpen met het rijstrookondersteuning systeem (dit helpt je om in je eigen rijstrook te blijven). Ik was aan het dagdromen dus eigenlijk is zo’n waarschuwing dan heel praktisch.”

“Alles wat me in deze Mercedes aanspreekt, heb ik niet in mijn eigen auto”

Teunis omschrijft de Mercedes als een luxe auto. “Er zit een groot tablet in waarop alle informatie staat en ook de muziekinstallatie is geniaal. Ik snap wel dat mensen hier hun geld aan uitgeven. De rijbeleving is ultiem: daar zou ik wel aan kunnen wennen”, lacht hij.

Geen lawaai

“In mijn auto moet ik echt werken, dat hoeft hier niet. Er is geen lawaai, je zit comfortabel en er zijn allerlei snufjes die je helpen met inparkeren en noem maar op. Hoewel ik persoonlijk het liefst een auto rij uit de jaren veertig of vijftig, zou ik - als het budget het toe zou laten - best in deze auto willen rijden. Want alles wat me in deze Mercedes aanspreekt, heb ik niet in mijn eigen auto. En juist dat vind ik daar zo leuk aan. Ik weet dat ik mezelf hier enorm mee tegen spreek, maar dat komt omdat ik echt positief verrast ben!

Eindcijfer: 8

Afbeelding
Afbeelding