Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Zangeres en muzikante Iris Kroes test de Toyota Yaris Cross Hybride: “Echt een mooie bak!”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Je zou het misschien niet zeggen, maar Leeuwarder artiest Iris Kroes is een echte autoliefhebber. Ze twijfelt dan ook niet lang wanneer RondOm Vandaag haar vraagt om een gloednieuwe auto te testen. Het wordt de Toyota Yaris Cross Hybride van de Leeuwarder autodealer Strikwerda. Wanneer ze de auto voor het eerst ‘ontmoet’ is ze gelijk enthousiast: “Wat een mooie bak! Vooral de strakke kont en de kekke kleur vielen mij gelijk op.”

Iris Kroes is vanwege haar werk vaak op weg. Een auto is essentieel in haar leven en daarom heeft ze ook een aardig wensenlijstje: “Veiligheid en zuinigheid vind ik belangrijk, de auto moet makkelijk zijn in het onderhoud en de harp moet er in passen natuurlijk. Daarnaast speelt de uitstraling van de auto ook mee hoor. Ik rijd zelf in een prachtige Peugeot 3008 met verlicht panoramadak, maar deze Toyota mag er zeker ook zijn.”

Hybride motor

Duurzaam rijden is dus belangrijk voor Iris, dus het komt goed uit dat ze deze hybride-variant van de Yaris mag uittesten. “Ik voelde gelijk verschil. Deze auto rijdt heel zacht, heel stil en soepel. Daarom zit je heel relaxed in de auto.” De Toyota Yaris Cross Hybride heeft zowel een elektro-, als een benzinemotor. De elektromotor gaat bijvoorbeeld aan als je onder de 50 km/u rijdt of ondersteunt de benzinemotor bij het accelereren. De elektromotor hoeft, in tegenstelling tot volledig elektrische auto’s of plug-in hybride auto’s, niet opgeladen te worden, maar laadt zichzelf op tijdens het gebruiken van de auto. Ook de automaat was even wennen voor Iris, die zelf met schakelbak rijdt. “Ik heb maar één keer per ongeluk geremd, maar daarna ging het goed.” 

‘Deze auto rijdt heel zacht; heel stil en soepel’

Superstrak

Iris roemt de auto vanwege het interieur. “Het scherm in het midden van de auto ziet er super strak uit en het is heel vet dat bepaalde informatie, zoals de kilometerstand, op het raam wordt geprojecteerd. De stoel- en stuurverwarming zijn ook erg fijn. Al met al is het een comfortabele en luxe auto, die ook lekker en soepel rijdt én stevig op de weg ligt.” 

Het blijkt al snel dat Iris weet waar ze het over heeft. Ze is een echte autoliefhebber en gaat regelmatig ook met vriendinnen proefrijden in andere auto’s. “Ik ben een beetje op zoek naar een nieuwe auto,” geeft ze toe. Of het deze Toyota Yaris Cross Hybride wordt? “Ik vind het een prachtige auto, maar ik denk niet dat deze Toyota geschikt is. De harp past er net niet in...”

Eindcijfer: 8,5

Afbeelding
Afbeelding