Aldlanstate
Aldlanstate

We gaan bouwen!

Wonen

LEEUWARDEN – Het nieuwe Aldlânstate komt er eindelijk en krijgt een nieuwe naam: Aldlânspark. De bouwplannen kunnen na jarenlange vertraging uit de kast. In het najaar worden de nodige voorbereidingen getroffen om in het nieuwe jaar met de nieuwbouw te starten. De oplevering zal zo’n 20 maanden later zijn.

Aldlânstate wordt Aldlânspark

De kogel is eindelijk door de kerk, na een traject van jaren ligt er een bouwvergunning voor Aldlânspark met 126 levensloopbestendige appartementen. Na veel vertraging is er nu eindelijk groen licht voor de bouw van nieuwe appartementen voor senioren. Overigens wordt de nieuwe straatnaam ook Aldlânspark.

Het huidige Aldlânstate is te groot en voldoet niet meer aan de behoefte van moderne senioren. Daarom komt er een nieuw, veel kleiner gebouw dat Aldlânspark gaat heten. Directeur Désirée van Dijk-Attema is ‘opgelucht’ dat alle lichten nu op groen staan. “Er is veel gebeurd de afgelopen jaren en de moed is me wel eens in de schoenen gezonken, maar er waren altijd lichtpuntjes. Zo werd het ontwerp van het gebouw meteen heel enthousiast ontvangen en is er veel belangstelling voor de appartementen.”

Voorbereidingen bouw van start gegaan

De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels van start gegaan. Waarschijnlijk gaat eind van het jaar de schop daadwerkelijk in de grond voor de grondwerkzaamheden. Er worden beschermingsmaatregelen getroffen voor bomen en dieren en kabels en leidingen aangelegd. Als de bouwplaats is ingericht, kan er gestart worden met het boren van de warmtebronnen, die straks de nieuwe huurappartementen gaan verwarmen en koelen. Begin 2022 zal de bouw van het nieuwe Aldlânpark eindelijk beginnen en zal zo’n 20 maanden duren. 

Belangstellendenlijst

Wilt u komen wonen in Aldlânspark? Bel dan met Gerjanna, Anne of Karin, zodat zij u op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen.

Grote gebouw plat na voltooiing nieuwbouw

In het nieuwe gebouw daalt het aantal appartementen van 230 naar 126 . Tijdens de bouw blijft het huidige gebouw staan. De nieuwe appartementen worden gebouwd op het terrein vóór de huidige locatie, dichter aan het kanaal. Zodra het nieuwe gebouw staat, verhuizen de bewoners en gaat het oude grote Aldlânstate plat. Bewoners kunnen dus eerst nog in hun oude, vertrouwde omgeving blijven wonen tot de nieuwbouw klaar is. Ongeveer drie maanden vóór de oplevering zijn modelwoningen beschikbaar voor bezichtiging. 

Bewoners hebben eerste keuze

“Gedurende het langlopende proces is een aantal potentiële huurders inmiddels overleden of op zoek gegaan naar een andere woning”, vertelt Van Dijk-Attema. “Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om niet te wachten en die nu al naar Aldlânstate komen. Bewoners van het ’huidige’ Aldlânstate krijgen namelijk straks voorrang bij het kiezen van een woning.”

“Senioren die hier willen komen wonen, beseffen dat het heel belangrijk is om na te denken over zelfredzaamheid. Hoe blijf ik zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Niet iedereen heeft de sociale contacten of mantelzorgers waar zij een beroep op kunnen doen.” 

Vrije sector huurappartementen

De woningen zijn levensloopbestendig. Ze kunnen ‘meegroeien’ met een mogelijke, toekomstige zorgvraag. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen. Voor de appartementen kan geen huurtoeslag worden aangevraagd. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. Alle woningen zijn gericht op het zuiden en beschikken allemaal over een balkon of terras met uitzicht op het Van Harinxmakanaal of de tuin. 

Heeft u een vraag? 
In het nieuwe Aldlânspark bieden we comfortabele woningen aan, waarin u ook kunt blijven wonen als minder zelfredzaam wordt. Onze nieuwe appartementen bieden genoeg ruimte om te manoeuvreren met bijvoorbeeld een rollator, de badkamer is ruim opgezet en er zijn geen drempels of andere obstakels.  

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00-17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.  

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina.

Aldlânstate
Hempenserweg 2
8935 AA LEEUWARDEN
085 - 487 15 39
servicepunt@rendantgroep.nl

Désirée van Dijk-Attema
Aldlanstate,