Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Sexy auto’s en vette bakken tijdens RondOm’s Autotestdag 2021

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021


Op 4 oktober organiseerde RondOm Vandaag de traditionele Autotestdag. Diverse beroemde Friezen kregen een weekend lang een gloednieuwe auto mee om voor ons te testen. Deze bekende artiesten, ondernemers en ambtenaren melden zich stuk voor stuk enthousiast op het terrein van verkeersschool Tilstra. Ze hadden allemaal wat gemeen: een blij gezicht en moeite om de autosleutel weer terug te geven.

“Wat een sexy bak!” Het zijn de eerste woorden die Tim Douwsma uitspreekt als hij uit de Hyundai Ionic 5 stapt. De zanger is wel wat gewend qua luxe auto’s, maar is danig onder de indruk. En dat terwijl het een elektrische auto is. Iets dat hij – voor de autotestdag – nog niet in overweging had genomen. En dat horen we meer. Sterker nog, er is vrijwel niemand bij die zijn eigen auto niet zou willen inruilen voor zijn testexemplaar.

‘Wat nou als ik er 10.000 euro bij leg?’

“Wat nou als ik er 10.000 euro bij leg”, grapt Vangrail-frontman Raynaud Ritsma nog tegen Ford-dealer Danny Sutherland. De heren lachen, wat typerend is voor de ontspannen sfeer die dag. Nog net op tijd herinnert Raynaud het achteruitkijkspiegeltje dat hij op de achterbank had gehangen om zijn baby in de gaten te kunnen houden. Raynaud: “Die moet natuurlijk wel mee naar huis.” De zanger die vanwege zijn ‘dikke bak’ even van meer aanzien genoot, stapt weer in zijn ‘normale’ gezinsauto. Lachend: “Ach, uiteindelijk heb ik niet zoveel met auto’s en zijn ze vooral handig om van A naar B te komen. Maar als de heren Sutherland zich nog bedenken, mogen ze altijd bellen…”

FotoTekst.nl

Een winkelkarretje op een oude Mercedes?

De zangeressen Froukje Kits en Iris Kroes voegen zich in het herfstzonnetje bij Hûnekop-zanger Emiel Stoffers. Froukje vertelt enthousiast over het optreden dat ze binnenkort in de Lawei gaat doen met René Schuman. “Daar was ik vroeger zo’n fan van en nu mag ik samen met hem zingen. Geweldig toch?” Ook komt Stjer, het filmproject van Emiel, ter sprake. De dames zijn onder de indruk van de Friese actiefilm. Iris: “Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een Friese film gezien heb”, zegt ze bewonderend zonder daarbij te verklappen of zij ook het loodje legt in de film. Niet veel later krijgt Emiel de lachers op de hand als hij zijn oude Mercedes – met een vastgezet winkelwagentje op het dak - over het slipterrein van verkeersschool Tilstra stuurt. Het wordt al snel duidelijk dat hij het beter bij zingen kan houden.

FotoTekst.nl

Bedankt!

RondOm Vandaag wil via deze weg de autotesters Froukje Kits, Teunis Spits, Jenny Douwes, Iris Kroes, Yntze de Vries, Raynaud Ritsma, Tim Douwsma, Pascal Bosschaart, Jamie Jacobs, Baukje de Vries, Jelle Boerema, Eduard Rekker en Emiel Stoffers heel erg bedanken voor hun medewerking. Natuurlijk zijn we ook de autodealers, die dit jaar weer prachtige auto’s hebben geleverd, enorm dankbaar. De dealers die mee hebben gewerkt aan Autotestdag 2021 zijn: Wensink, Autobedrijf Strikwerda, Autobedrijven Jelle Talsma, Ford Sutherland, Van Mossel Automotive Groep, Bourguignon, AutoRaggers, Auto De Boer en De Reefhorst. Tenslotte ook nog een dankwoord voor Verkeersschool Tilstra, die ons zeer gastvrij hebben ontvangen op hun terrein.






































































































































































































































































































































































































































Autotestdag
Bedrijf
Wensink
Maandag halen
Strikwerda


Jelle Talsma

Sutherland

Van Mossel

Bourguignon


Raggers de Boer


Reefhorst

















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Afbeelding
Afbeelding