SC Cambuur sluit zich aan bij de Bijzondere Eredivisie.
SC Cambuur sluit zich aan bij de Bijzondere Eredivisie. Foto: Cambuur Verbindt

SC Cambuur sluit zich aan bij
de Bijzondere Eredivisie

Met trots presenteert SC Cambuur een nieuw en wel heel bijzonder team! De volksclub uit Leeuwarden gaat namelijk met een g-team deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie en gaat het vanaf komend weekend opnemen tegen onder meer Ajax, FC Utrecht, FC Groningen en sc Heerenveen.

Wat is de bijzondere Eredivisie?  

De bijzondere Eredivisie is een competitie waarin de betaalde voetbalclubs met een eigen g-team  tegen elkaar uitkomen. Met deze competitie willen we de zichtbaarheid vergroten voor kinderen met  een beperking en clubs op alle niveaus motiveren en inspireren om deze doelgroep te omarmen.  

SC Cambuur Team  

Met Cambuur Verbindt, een stichting zonder winstoogmerk, is SC Cambuur al jarenlang actief om zich in te zetten voor de maatschappij. Op de jaarlijkse G-Voetbaldag op het hoofdveld van het Cambuur Stadion was het enthousiasme onder de deelnemers al zeer aanstekelijk en de stap naar een eigen g-team kon dan ook eigenlijk niet uitblijven.  

Hoe is het team samengesteld? 

In Leeuwarden is Blauw Wit ’34 als enige amateurclub actief met bijzondere teams. Een selectie van de spelers van Blauw Wit gaan dan ook SC Cambuur vertegenwoordigen. 

ROC Friese Poort  

SC Cambuur en Cambuur Verbindt hebben sinds een aantal jaren een mooie samenwerking met ROC Friese Poort. Vanuit het ROC worden er studenten bij SC Cambuur en Cambuur Verbindt ingezet. De Bijzondere Eredivisie competitie is dan ook voor de Studenten die gekozen hebben voor het keuze deel LSR (Leider Sportieve Recreatie) een mooie kans waar zij ervaring in op gaan doen. De leerlingen zijn betrokken bij de trainingen en bij de wedstrijden.