Afbeelding
Foto: Opvoedpunt Leeuwarden

Vertel eens… hoe gaat het met jou?

Algemeen

LEEUWARDEN - Het is de landelijke Week van de Opvoeding van maandag 4 tot en met zondag 10 oktober. Dit jaar is het thema voor de Week: ‘Vertel eens...’ Deze Week draait om ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. Vertel eens... is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. Met andere ouders, medeopvoeders en professionals. In de Week van de Opvoeding zijn er diverse activiteiten voor ouders in de gemeente Leeuwarden door het Opvoedpunt Leeuwarden.

Grijp de Week van de Opvoeding ook aan om het gesprek aan te gaan. Met je buren, familie en vrienden. De school of opvang van je kinderen. Iedereen heeft een verhaal om te delen. Een verhaal waarmee we elkaar kunnen inspireren. Een verhaal waar we met of van elkaar kunnen leren. Of een verhaal dat om een goed gesprek vraagt. Hoe gaat het eigenlijk met andere ouders? Al deze verhalen mogen er zijn, en mogen gehoord worden. Vertel eens... 

Het Opvoedpunt begint deze speciale week met een super leuke actie, die - wegens het succes van vorig jaar - is verlengd. Het Opvoedpunt biedt ouders in de gemeente Leeuwarden de gelegenheid elkaar - gratis - een kaartje te sturen! Want zeg nou zelf, ouders doen het vaak HARTstikke goed en dat is het waard om te benoemen. Welke ouder geef jij graag een compliment? Of naar wiens verhaal wil jij graag eens luisteren? Check de website van het Opvoedpunt voor deze actie en de voorwaarden: opvoedpunt.nl/stuur-een-kaart-actie. Waar wil jij graag live het gesprek over aangaan met betrekking tot het ouderschap? Kies een van je mogelijkheden:

Maandag 4 oktober

Inloopochtend/koffiemoment met wijkteam ZUID van 10.00-12.00 uur in de DOAS in Huizum.

Dinsdag 5 oktober 

Een koffieochtend in Reduzum van 8.15-10.00 uur. In de Trije Doarpen Skoalle. Van peuteropvang tot basisschool. Thema’s zijn onder andere: Zindelijkheid – Speelgoed – Voeding – Regels en Grenzen – Omgaan met social media - Slapen.

Online vragen(half)uurtje op Instagram @opvoedpunt_leeuwarden: Communiceren met je (basisschool)kind van 10.00-10.30 uur.

Woensdag 6 oktober

Een Oogstfeest van Historisch Centrum Leeuwarden in samenwerking met de adviseur gezondheidsbevordering en een basisschool. ’s Ochtends zijn de Opvoedpunt pedagogen er op uitnodiging voor de ouders van deze basisschool.

Donderdag 7 oktober

Een online vragenuurtje op Instagram @opvoedpunt_leeuwarden: Communiceren met je puber, hoe doe je dat?! Van 12.30-13.30 uur.

Vrijdag 8 oktober

Zit je met opvoedvragen of wil je je verhaal even kwijt? Een professional van het Opvoedpunt heeft een vrijblijvend inloopspreekuur: bakkie@dbieb. De eerstvolgende is vrijdag 8 oktober van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt je vooraf op opvoedpuntleeuwarden.nl inschrijven. Hier staan ook alle komende data. 

Over Opvoedpunt Leeuwarden

Als ouder ken jij je eigen kind natuurlijk het beste. Maar soms zijn er situaties waarbij je het even niet meer weet. Denk aan slaapproblemen bij je baby, vragen over zindelijkheid, je puber die alleen maar wil gamen of vragen rondom echtscheiding. Bij Opvoedpunt Leeuwarden kun je dan terecht voor al je vragen. Blijf er niet mee rondlopen, de pedagogen van Opvoedpunt Leeuwarden helpen je graag verder. Geheel vrijblijvend en kosteloos. Want iedereen worstelt wel eens met iets in het ouderschap. Alleen sta je sterk, samen sta je sterker!

Opvoedvragen? Neem vrijblijvend contact op met Opvoedpunt Leeuwarden via: info@opvoedpuntleeuwarden.nl / 088- 22 99 44 3.

Week van de Opvoeding: