Marcel Visser prijst zich erg gelukkig met leven dat hij nu leidt.
Marcel Visser prijst zich erg gelukkig met leven dat hij nu leidt. Foto: eigen foto

Over trouwen, politiek en blaffende honden

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - Marcel Visser (37) geniet nog van zijn wittebroodsweken maar is ondertussen ook druk met zijn werk bij het provinciehuis en als lijsttrekker voor de VVD in Leeuwarden. Hij heeft twee Cavelier King Charles Spaniels van 12 en 11 en is vooral heel blij met zijn leven zoals die nu is. Meer weten? Zie @marcelvisser_ op Instagram.

Wat ben je aan het doen? Het is een heel dynamische tijd. Als teamleider facilitair en inkoop bij de provincie Friesland en ben ik druk met het voorbereiden van de terugkeer van al het personeel naar kantoor. Daarnaast ben ik ook politiek actief. Sinds januari 2020 ben ik fractievoorzitter voor de VVD en sinds juli ben ik lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2022. De lokale politiek heeft lang een oud en stoffig imago gehad, maar er is steeds meer verjonging. Bovendien zijn er niet alleen maar mannen actief. Die diversiteit en verjonging is goed voor een nieuw elan en jonge politiek. Die vernieuwing is belangrijk om anders naar onderwerpen te kunnen kijken zodat we van het oude dogma ‘zo hebben we dat altijd gedaan en doen we nu dus ook weer’ af kunnen.
Wat wilde je worden als kind? Politicus en advocaat. Ik heb rechten gestudeerd en gebruik dat voor mijn werk bij de provincie en qua politiek vind ik lokaal niveau mooi. Dat is dichtbij en tastbaar: het gaat letterlijk over wat er in jouw straat gebeurt. Met deze twee banen houd ik nog voldoende tijd over voor mijn man en vrienden.
Verslavend: Werken. Ik heb er veel plezier in dus vind werken niet erg.
ME-time: Met vrienden, een goed glas wijn en lekker eten.
Blij met: Mijn leven zoals het nu is. Ik ben net getrouwd, ik heb een mooie baan en politieke carrière, ben onwijs blij met ons nieuwe huis en heb twee schatten van honden.
Minder blij met: Dat mensen elkaar minder lijken te gunnen en sneller boos worden terwijl het leven heel mooi kan zijn als iedereen elkaar in zijn waarde laat.
Milliondollar-tip: Ga nooit weg zonder gedag te zeggen, want je weet nooit wanneer je elkaar weer ziet.
Inspiratiebron: Ik vind het inspirerend wanneer mensen binnen de mogelijkheden en onmogelijkheden alles uit het leven halen.
Favoriete plek in Friesland: Leeuwarden. Als ik de hoge torens in de verte al zie opdoemen dan weet ik: dan ben ik thuis.
Dit vind ik stom: Blaffende honden
Geheim genoegen: Snoep. Als ik een kilozak koop is die zo op. Ik ben echt een zoetekauw.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid, spontaniteit en ondernemendheid.
Laatste avondmaal: Een glas rode wijn en eigen gemaakte lasagne.
Wat staat er nog op je bucketlist? Vooral veel reizen zoals naar Australië en Nieuw Zeeland. Maar dat gaan we doen als de honden er niet meer zijn zodat we langer weg kunnen.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Een ochtendwandeling met de honden, daarna een lekkere bak koffie en vervolgens een dag zonder iets te moeten en van alles te mogen.
Nutteloos talentje van mij: Vals zingen onder de douche.
Wat is het eerste dat je doet als het post-corona-tijdperk aanbreekt? Ongedwongen op vakantie en ik zou het fijn vinden om weer normaal mensen te kunnen knuffelen. Het voelt heel raar om afstand te moeten houden terwijl iemand je nodig heeft.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Dan hoop ik onze vijfjarig huwelijksdag te vieren, woon ik nog gelukkig in Leeuwarden en hoop ik politiek de volgende stap gemaakt te hebben.
Levensmotto: Geniet van het nu.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl