LAREN ? Liefhebbers van Vanderhall kunnen hun ultieme cruiser met ingang van deze zomer voor het eerst in Nederland kopen. De nieuwe en exclusieve showroom in Laren levert de sportieve auto?s uit voorraad.

Een auto of liever gezegd autocycle voor de blits, zegt ondernem...
LAREN ? Liefhebbers van Vanderhall kunnen hun ultieme cruiser met ingang van deze zomer voor het eerst in Nederland kopen. De nieuwe en exclusieve showroom in Laren levert de sportieve auto?s uit voorraad. Een auto of liever gezegd autocycle voor de blits, zegt ondernem... Foto:

Primeur: eerste Nederlandse verkooppunt Vanderhall in Laren

LAREN – Liefhebbers van Vanderhall kunnen hun ultieme cruiser met ingang van deze zomer voor het eerst in Nederland kopen. De nieuwe en exclusieve showroom in Laren levert de sportieve auto’s uit voorraad.

Een auto of liever gezegd autocycle voor de blits, zegt ondernemer Mark Wilbrink over de driewielige Vanderhall van de gelijknamige Amerikaanse fabrikant die het spectaculaire voertuig sinds 2010 in ontwikkeling heeft. Vanderhall Nederland is nu de eerste en enige in Nederland waar Vanderhalls live te bewonderen en natuurlijk ook te koop zijn.

De aantrekkingskracht van de Vanderhall zit ‘m volgens Wilbrink in de sportieve rijbeleving. Een combinatie van snelheid (topsnelheid van 225 kilometer per uur), kracht (1.5 liter turbomotor van General Motors), de extreem lage zitpositie, het onweerstaanbare motorgeluid en natuurlijk het zomerfrisse gevoel van wapperend haar in de wind. “Sportautoprestaties met de sensatie van motorrijden”, aldus Wilbrink. “Het is iets heel aparts.”

Exclusief

Liefhebbers zullen Vanderhalls komst naar Nederland met open armen ontvangen, denkt Wilbrink. De Larense ondernemer mikt op jaarlijks zo’n 25 verkopen. Kopers van een Vanderhall stallen hun speeltje doorgaans als derde auto in de garage. Een Vanderhall verwisselt voor een vanaf-prijs van zo’n 45.000 euro (inclusief btw en bpm) van eigenaar. Een aardig bedrag voor een tweezitter met open kap? “Deze autocycle is inderdaad niet echt bedoeld voor woon- en werkverkeer maar meer voor erbij – voor recreatief gebruik. Er zijn genoeg liefhebbers die iets echt aparts willen hebben, dus dan is hier ook heus belangstelling voor.”

Volledig elektrisch

De showroom in Laren toont vanaf augustus diverse exemplaren en levert uit voorraad. Later komen hier nieuwe exemplaren bij, waaronder een volledig elektrisch aangedreven Vanderhall waarvan de introductie eind dit jaar gepland staat. Met dit laatste is Vanderhall de eerste fabrikant met een honderd procent elektrisch voertuig in het Fun Electric Vehiclessegment (FEV).

De feiten en specificaties op een rij

- General Motors viercilinder turbomotor 1.500 cc met 200 pk
- Houten stuurwiel met een chrome bumpershift (optie)
- De Vanderhall biedt look and feel van een klassieke auto
- Formule 1 stijl pushrod vering aan de voorzijde en voorwielaandrijving met een gewichtsverhouding 75/25
- Geen helmplicht en geen motorrijbewijs nodig indien in het bezit van een autorijbewijs gehaald voor januari 2013
- Wegenbelasting van circa € 10 per maand
- Fiscaal aantrekkelijk: alleen werkelijke kosten voor privé gereden kilometers gelden voor de bijtelling
- Tweepersoons voertuig met voldoende beenruimte voor lange mensen
- De zijwaarts geplaatste uitlaten bieden een prettige grom bij elk toerental
- 0-100 km/u: 4.5 seconden.
- Topsnelheid: 225 km/u