Afbeelding
Foto:

Zit je in lockdown, blijf je liever nog even thuis of heb je gewoon geen zin om naar buiten te gaan? Geen zorgen! RondOm Vandaag heeft een aantal leuke kijk- lees- en luisterteams voor je opgeduikeld zodat jij lekker thuis kan blijven.

Spoorloos op Netflix

In deze serie verliest een man twee van zijn naasten. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt. Naar een boek van Harlan Coben. Deze serie is eigenlijk een miniserie en heeft vijf aflevering van rond de vijftig minuten per stuk. Je bent er dus wel even zoet mee, maar wees niet bang dat je je verveelt. Deze serie blijft spannend tot de laatste minuut!

Secrets Of The Whales op Disney+

Kun je ook niet genoeg krijgen van natuurdocumentaires, dan is deze docu op Disney+ zeker wat voor jou. Secrets of the Whales dompelt kijkers onder in de walviscultuur. Je ziet de communicatievaardigheden en sociale structuren van vijf verschillende walvissoorten: orka's, bultruggen, beloega's, narwallen en potvissen. Na 3 jaar lang filmen op 24 locaties, kom je er tijdens deze epische reis achter dat walvissen veel complexer zijn en veel meer op ons lijken dan we ooit dachten. 

Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Schelderman

Al meer dan tien jaar lang kijken beststellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Schelderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiƫle uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Tip: Dit boek vind je ook in de webshop van RondOm Vandaag. Ga naar www.rondomshop.nl 

Podcast DAMN, HONEY

Op zoek naar wat activistisch luistervoer, dan zit je bij de makers van DAMN, HONEY helemaal goed. DAMN, HONEY is de tweewekelijkse podcast over fast fashion, dik zijn, de menstruatiecyclus, borsten, validisme, cat calling, vrouwen in de politiek, sport en kunst, over het niet-moederschap, seksueel plezier, de geschiedenis van de Nederlandsche vrouwenbeweging, autisme, heteronormativiteit, porno, abortus en MEERRR!