Afbeelding

Dansschool Omar Smids: Al bijna 40 jaar een begrip

Recreatie & Ontspanning

Al vanaf het begin in 1983 is dansschool Omar Smids (een echte Liwwadder) actief in de danswereld als gezellig(st)e dansschool voor beginners tot de top van Nederland. De lijst met hoogtepunten is lang.

• Deelname aan Dancing with the stars van Omar junior met Manon Thomas en Marleen met Lange Frans aan en So You Think You Can Dance, met een finaleplaats in de Life shows voor Marleen; Medewerking aan o.a. de Friese film “Sportman van de eeuw” ; de dansshows van Omar senior. en Esther Liano met Friese paarden op de diverse slotavonden van het Koninklijk Fries Paarden Stamboek KFPS waaronder voor toenmalige koningin Beatrix “Dancing with horses” noemde senior. het… allemaal te zien op YouTube of als je de namen Googled.
• Al jaren is Omar senior goodwill ambassadeur van CID - Unesco maar ook voor de gemeente Leeuwarden, in 2002 benoemd door de burgemeester van Balen van Marum.
• De dansschool bevindt zich op een prachtige locatie aan de rondweg nabij het WTC / FEC, goed bereikbaar met ruim parkeergelegenheid direct bij- en om de dansschool.
• Met een echte wedstrijdvloer van 9 x 15 meter, 20 tafels rondom de vloer voor 80 personen, een bere gezellige grote bar en professioneel licht en geluid is het een “echte” dansschool die tevens gebruikt kan worden voor diverse feesten en partijen.
• Qua kwaliteit zit je er ook goed, Omar senior heeft de meeste en hoogst haalbare kwalificaties van de grootste dansleraren organisatie ter wereld de Engelse IDTA - als Tripple Fellow (Ballroom, Latin & Freestyle) en is de enige Nederlandse IDTA Examiner.
• Ook was hij jaren lang internationaal jury voor o.a. de WDC en de NADB met 5 x de NK allround voor professionals. Momenteel jureert hij vooral nog op uitnodiging in het buitenland zoals de Britse IDTA kampioenschappen in Blackpool en de Europa cup in Duitsland
• Dit alles en nog meer is te lezen op www.omarsmids.nl bij historie en kwalificaties.
• Omar senior is een echte 10 danser, een allrounder met passie voor het vak en hij deelt die kennis, en dan vooral de techniek, graag met zijn cursisten en wedstrijdparen vanaf les 1.
• We blijven vooral ‘gewoon’ en gezellig, en geven graag les met veel humor, zegt Smids
• Dansles moet een ‘uitje’ zijn, even gezellig weg en nog sportief bezig zijn ook. Iedereen voelt zich bij ons altijd direct thuis en iedereen is hier gelijk. Dat geldt ook voor unie paren, en die stelling leverde Omar senior in 2015 een mensenrechten insigne op van de gemeente Leeuwarden en de stichting Tumba.