Afbeelding
Foto:

De zonnigste bestemming van Nederland

Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak als in Den Helder! Met 1860 zonuren gemiddeld per jaar kom je in geen plaats in Nederland zo veel zonnestralen tegen. Je kunt er goed vertoeven op de totaal 7 km lange zandstranden waar je ook nog eens bij de strandopgang gratis kunt parkeren.

Den Helder is een vestingstad aan zee, waar de geschiedenis een diepe afdruk in het landschap heeft achtergelaten. Begin 1800 zag Napoleon het potentieel van deze stad. Hij liet er de haven versterken en een indrukwekkend stelsel aanleggen met forten en verdedigingswallen (Stelling Den Helder).  

Puur, robuust en misschien zelfs een beetje rauw. Den Helder biedt een grote verscheidenheid aan verborgen schatten die je zullen verrassen. Wandel of fiets langs de forten of over de oude Rijkswerf Willemsoord en geniet van het cultureel erfgoed, strijk neer op het terras van een van de sfeervolle restaurants, ontdek het vernieuwde stadscentrum of breng een bezoek aan een museum. Bezoek bijvoorbeeld het Marinemuseum, het Reddingmuseum, Fort Kijkduin (met zeeaquarium) of het openluchtmuseum De Nollen waar je onderdeel wordt van een “totaal kunstwerk” bestaande uit een prachtig landschap vol schilderijen, sculpturen en gebouwen. 

Meer informatie, tips, activiteiten, wandel- en fietsroutes vind je op www.denhelder.online

Afbeelding