Helderse stranden
Helderse stranden Foto: Picasa

Den Helder heet je van harte welkom!

Iedereen heeft wel eens van Den Helder gehoord. Die stoere Marinestad die veel te bieden heeft op het gebied van cultuurhistorie, musea en gezellige horeca. Maar wist je ook dat er op de Helderse stranden vol trots een blauwe vlag wappert? Die blauwe vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Den Helder heeft zeven kilometer schoon strand met de meeste zonuren van Nederland, gezellige strandpaviljoens en gratis parkeren bij de strandopgangen.

Stap op de fiets en maak een prachtige fietstocht door de duinen. Trek de wandelschoenen aan, duik de natuur in om kennis te maken met de vele vogels die Den Helder rijk is als waddengebied of wandel langs de Stelling met de vele forten en bunkers. 

De gezellige binnenstad biedt een variatie aan winkels en eetgelegenheden en vergeet niet om een bezoek aan Willemsoord te brengen. De oude Rijkswerf waar je avontuurlijke en interessante musea voor jong en oud vindt, evenals terrassen langs het water met uitzicht op de stoere marineschepen. Iedere vrijdag komen vroeg in de ochtend de kotters terug van zee en kun je ’s avonds van verse vis bij het diner genieten. Een dagje Den Helder is eigenlijk niet genoeg, bezoek www.denhelder.online om eens te kijken naar de bijzondere overnachtingsmogelijkheden die binnen de gemeente Den Helder beschikbaar zijn. Tot ziens in Den Helder!