Vanessa droomt van een carrière als topmodel.
Vanessa droomt van een carrière als topmodel. Foto: Richard Csorba (@shootrawportrait)

VIDEO: Wordt Vanessa de nieuwe Doutzen Kroes?

Persoonlijke verhalen


LEEUWARDEN - De nieuwe, jongere, opkomende Doutzen Kroes 2.0: zo introduceert manager Mylene Cabri van MC Models het 19-jarige model Vanessa Nammensma uit Leeuwarden. Het zijn niet de minste complimenten, voor de nog prille carrière van de Leeuwardense. Vanessa reist heel Nederland door voor fotoshoots, interviews en andere zaken die horen bij een modellencarrière. En ze geniet daar met volle teugen van.

Afgelopen december deed Vanessa mee aan een Kerstshoot, daar is het vuurtje voor modellenwerk gaan branden. “De organisatie reageerde heel enthousiast op mijn foto’s, daar kreeg ik zoveel energie van, dat ik besloot om verder te gaan in de modellenwereld.” Van daaruit kwam Vanessa via Instagram bij Mylene van MC Models terecht. En zo is de start van een ambitieuze carrière in de modellenwereld een feit voor Vanessa.

Ondanks een drukke baan in de horeca, relatie en school, weet Vanessa toch altijd tijd vrij te maken voor haar passie. “Als je iets echt wilt, moet je er wat voor over hebben”, vertelt Vanessa tijdens een wandeling in de Leeuwarder Prinsentuin. En dat blijkt. Een tijdje terug reisde de jonge Leeuwardense maar liefst 4 uur lang in de trein naar Brabant, voor een shoot van een klein half uur. Manager Mylene heeft daar veel respect voor: “Veel meiden kunnen een voorbeeld nemen aan haar instelling. Mijn complimenten.”

Als je iets echt wilt, moet je er wat voor over hebben.

“Maar buiten het feit dat Vanessa een goed model is, knap en een goede instelling heeft, heeft ze ook iets moois en unieks”, legt Mylene uit. “Het is een vrolijke, nuchtere Fries en ze is lekker haarzelf. Ze laat zich door niemand in dit harde wereldje naar beneden halen. Met die instelling kan ze echt ver komen.” 

De magie van een foto

Het mooiste aan het vak, vind Vanessa het ontmoeten van nieuwe mensen en het terugzien van haar eigen foto’s. “Dat blijft toch altijd een heel bijzonder moment, want door de make-up en gezichtsuitdrukkingen zie je er vaak heel anders uit dan in het dagelijks leven. Dat je bepaalde uitdrukkingen terug ziet komen in een foto, geeft echt een prachtig gevoel.” 

Miss Beauty of Friesland

Momenteel is Vanessa druk in training om een plekje te bemachtigen voor de wedstrijd: ‘Miss Beauty of Friesland”. Daarvoor moet ze onder andere over de catwalk lopen en dat blijkt een hele uitdaging. “Ik liep laatst een half uurtje op hoge hakken en dat was al erg pijnlijk. Het is echt keihard trainen om netjes te blijven lopen en dan ook nog te stralen, maar het gaat me zeker lukken!” 

Echte schoonheid kent geen ideaal 

Bang om te falen, of afgewezen te worden, is Vanessa niet. Poseren zal ze namelijk altijd blijven doen, of ze nu wel of niet succesvol is. “Ik vind iedereen mooi op zijn of haar eigen manier. Als ik word afgewezen door een modellenbureau, omdat ik bijvoorbeeld 4 centimeter te klein ben, dan past dat modellenbureau gewoon niet bij me. Ik ben wie ik ben en daar ben ik trots op.”

Vanessa droomt van een carrière als topmodel.