Nynke Bakker
Nynke Bakker

Loopbaanbeschrijving Nynke Bakker:

Als meisje van 16, slechts 30 jaar geleden, heb ik de opleiding voor doktersassistente gedaan en mijn diploma behaald.

Destijds vond ik mezelf nog erg jong en ben gaan doorleren. Daarna ben ik in de kinderopvang terecht gekomen en heb ik nog een paar jaar in de thuiszorg gewerkt. Ik werd ook moeder en mantelzorger van mijn man, die helaas vier jaar geleden overleden is.

Door deze verschrikkelijke gebeurtenis in ons leven, werd ik met mijn neus op het feit gedrukt dat het leven erg kort kan zijn en dat je moet doen wat je leuk vindt en waar je hart ligt.

Omdat het vak doktersassistente altijd mijn interesse heeft gehad, besloot ik vorig jaar dat ik de stap moest zetten om deze opleiding opnieuw te gaan doen. Juist ook door mijn ervaring als mantelzorger wilde ik iets in de richting van de gezondheidszorg gaan doen. Ik ben gaan googelen en kwam terecht bij Het Volwassenen College. Wat vond ik dit spannend. Het was een grote stap, zowel emotioneel als financieel. Maar ik ben erin gedoken en heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Integendeel, dit is de beste beslissing die ik in jaren heb genomen.
De opleiding verloopt voorspoedig, ik vind het ontzettend leuk en leerzaam.

Ik zie mezelf, mede door een fantastische stage, werken in een huisartsenpraktijk. Ik hoop na het behalen van mijn diploma een leuke werkplek te vinden waar ik meer ervaring op kan doen en het geleerde van de opleiding in praktijk kan brengen. Op naar een nieuwe stap in mijn toekomst.

Kijk voor meer informatie op

volwassenencollege.nl