Gert Jan Spindelaar, eigenaar van Mystery Football Shop.
Gert Jan Spindelaar, eigenaar van Mystery Football Shop. Foto: Jeroen Schrage, Active Perspective

Mystery Football Shop zorgt voor een verrassende voetbalervaring

Sport


LEEUWARDEN - Een passie voor voetbal en het gemis van voetbalreisjes, daaruit is Mystery Football Shop het afgelopen jaar ontstaan. Mystery Football Shop biedt authentieke voetbalshirts aan, van over de hele wereld. Naast Europese teams, bevat een zogeheten ‘Mystery box’ ook shirts van bijvoorbeeld Braziliaanse, Argentijnse, Amerikaanse of Aziatische voetbalclubs. De shirts worden rechtstreeks gekocht van de clubs of officiële bedrijven en zijn voorzien van een label. Oprichter Gert Jan Spindelaar vertelt over het succesvolle concept.

Voor voetballiefhebber Gert Jan zijn het maken van voetbalreizen normaal gesproken vaste prik. Dat was vanwege corona echter niet mogelijk het afgelopen jaar. “Daardoor heb ik veel tijd en geld overgehouden. Het was mijn bedoeling om iets op te zetten voor voetbalreizen en wedstrijdtickets. Hiervoor kreeg ik regelmatig verzoekjes uit mijn eigen omgeving. Vanwege corona is dit onhaalbaar en ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Verkoop van voetbalshirts was altijd al een idee, maar niet erg realistisch gezien de concurrentie op internet. Toen stuitte ik op een aantal Engelse websites en accounts op Instagram, die voetbalshirts en overige artikelen verkochten op basis van een Mystery concept. Deze heb ik enige tijd gevolgd om te kijken wat- en hoe ze dat precies doen. Ik had al snel door dat het in Engeland en daarbuiten erg populair werd en daarom besloot ik dit zelf ook te gaan doen.”

Het concept van Mystery Football Shop

Een aantal maanden geleden is Gert Jan daarom begonnen met een eigen naam, logo, website en natuurlijk een behoorlijke voorraad voetbalshirts. “Vanwege de Lockdown en bijbehorende maatregelen heb ik naast mijn baan bij de gemeente Leeuwarden voldoende tijd om hier mee bezig te zijn.” 

Het concept van Mystery Football Shop is simpel, maar verrassend. “De koper bestelt een Mystery Box, kiest zijn of haar maat shirt en moet afwachten welk shirt er in de box zit. Ik verstuur uitsluitend shirts van buitenlandse clubs, dus een shirt uit Nederland zit niet in de collectie. Het is mogelijk om een aantal opmerkingen achter te laten, om wat zaken uit te sluiten. Bijvoorbeeld een specifieke kleur, competitie, of een club waarvan hij of zij al een shirt in bezit heeft. Indien mogelijk, probeer ik hier natuurlijk altijd aan te voldoen.” 


De Mystery box van Mystery Football Shop. - Gert Jan Spindelaar

Het is een super origineel cadeau en zowel leuk om te geven, als om te ontvangen!

Het ideale verjaardagscadeau 

Gert Jan heeft in de eerste maanden meer verkocht dan verwacht. Dat stemt de Leeuwarder tot tevredenheid. “Maar uiteraard wil ik nog verder groeien en meer mensen blij maken met een Mystery Box. Het is zeker populair en wordt steeds bekender. In juli ga ik ook een aantal nieuwe producten toevoegen op de website. Veel mensen kopen een shirt bijvoorbeeld voor een verjaardag van een vriend, teamgenoot of kind. Het is een origineel cadeau en zowel leuk om te geven, als om te ontvangen. Ik heb onlangs 17 shirts verkocht aan een vriendengroep, die begin juli met z’n allen op vakantie gaan in Nederland. Zij gaan dan tegelijkertijd de Mystery Box openen en krijgen allen een eigen shirt. Dat is toch geweldig?” 


Voorbeelden van shirts die in een Mystery box kunnen zitten. - Gert Jan Spindelaar

De kracht van het onbekende

Met name in Engeland en Duitsland zijn grote internationale websites met voetbalshirts en overige producten actief. “Zij hebben shirts van clubs uit de hele wereld op voorraad. Dat zorgt ervoor dat ik een enorme variatie kan aanbieden. Op die manier ontvangen veel mensen een shirt die ze zelf niet zo snel kunnen kopen en zelfs van clubs waarvan ze nog nooit gehoord hebben. Dat is de kracht van het Mystery concept. Om dat goed zichtbaar te maken, plaats ik meerdere voorbeelden van shirts uit mijn collectie op sociale media. Voor grote orders krijg ik bovendien korting, zodat het voor een mooie prijs verkocht kan worden en mensen niet de hoofdprijs hoeven te betalen zoals in de winkel bijvoorbeeld. Dus ben je nieuwsgierig, neem een kijkje op de website!” 

www.mysteryfootballshop.nl