Afbeelding
Foto:

Tour de poadia: Maak kennis met drie Friese bands in drie Friese popzalen

In één dag bands zien optreden in de drie Friese popzalen en tussen de drankjes door ook nog werken aan je conditie? Op zondag 1 augustus kan dat! Dan start vanaf 12:00 de tour de poadia bij jouw popzaal naar keuze!

De tour de poadia is een samenwerking tussen de Friese poppodia Bolwerk, Iduna en Neushoorn waarbij de deelnemers in een dag al fietsend elke zaal aan zullen doen en hier een talentvolle artiest/band uit het Hit The North traject kunnen zien optreden. Ontstaan als ludieke actie om in coronatijd de verbinding tussen de podia aan te geven is de tour poadia in 2020 voor het eerst verreden door de programmeurs van de drie zalen. De vele positieve reacties heeft die programmeurs nu doen besluiten de tocht van 95km dit jaar voor iedereen toegankelijk te maken. Waarbij je naast de Friese popzalen dus ook nog toffe bands kan ontdekken.

Voor het bandprogramma is het ESNS project Hit The North benaderd om drie acts aan te leveren. Voor het Bolwerk zal dit folk & country artiest Timo de Jong zijn, Iduna wordt aangedaan door Americana vertolker Jonathan Rhodes met zijn band en in Neushoorn zullen punkrockers Cloudsurfers het podium betreden. Elke act zal driemaal een korte set spelen: eenmaal voor deelnemers die gestart zijn bij de eigen locatie en daarnaast nog een set voor de fietsers van de andere podia. Hierdoor zal er om 12u tegelijk gestart worden met de tour de poadia in zowel Drachten, Leeuwarden als Sneek. Een heuse driepodiatocht door het Friese landschap!

Tickets: 10,- euro per deelnemer. Te verkrijgen bij de locatie waar je wilt starten.
Koop je tickets bij het podium waar je wilt starten!

Adressen

Drachten - Iduna: Oliemolenstraat 16, 9203 ZN Drachten, www.iduna.nl
• Leeuwarden - Neushoorn: Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden, www.neushoorn.nl
• Sneek - Bolwerk: Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek, www.hetbolwerk.nl