Gemeente Leeuwarden heeft veel leuke terrassen, maar welke is de leukste?
Gemeente Leeuwarden heeft veel leuke terrassen, maar welke is de leukste?

Het leukste terras van Leeuwarden

LEEUWARDEN - Elk jaar gaat RondOm Leeuwarden, samen met haar lezers, op zoek naar het leukste terras uit de regio. In 2020 kreeg het terras van Double B die eer, maar welk terras krijgt dit jaar de noemer: RondOm’s leukste terras?

Om alles zo eerlijk mogelijk te houden, staat hieronder beschreven hoe de wedstrijd verloopt. Samen met de lezers stellen we eerst een longlist op, de top vijf van deze longlist vormt de shortlist en uit de shortlist wordt uiteindelijk een winnaar gekozen. Dit artikel wordt de plek waar je zowel terrassen kan aandragen voor de longlist, kan stemmen op de longlist én op de shortlist. Hou deze pagina dus goed in de gaten!

De longlist

Om alle terrassen even veel kans te geven, kregen de (online) lezers van RondOm Leeuwarden de kans om hun favoriete terras toe te voegen aan een longlist. Dit is de longlist:

De Walrus, Stadswaag, Double B, Blokhuispoort Beach, Restaurant Onder de Kelders, De Koperen Tuin, ROAST, Het wapen van Leeuwarden, Grand Café Fire, De Dikke van Dale, Eetcafé Spinoza, Proefverlof, Brasserie Spiegelaar, Restaurant de Grote Wielen, Brasserie Oranje Leeuwarden, Kelder 65, Stek Leeuwarden, Restaurant Us Heit, Loetje Leeuwarden, Leeuwarden Lounge.

Scan de QR code om op de longlist te stemmen of ga naar www.bit.ly/terrasLWD21RV

De shortlist

Vanaf 2 juli kun je stemmen op één van de terrassen die zijn opgenomen in de longlist. Je mag maar één keer stemmen. Restaurants en ondernemers mogen uiteraard hun gasten op sociale media of in het echt vragen om voor hen te stemmen. Stemmen op de terrassen die in de longlist zijn opgenomen kan tot 15 juli. Op 16 juli kijkt de redactie van RondOm Leeuwarden welke vijf terrassen de meeste stemmen hebben gekregen. Deze vijf worden opgenomen in de shortlist. De definitieve shortlist vind je vanaf 24 juli in onze papieren krant en vanaf 20 juli online op deze pagina.

De winnaar

Vanaf 20 juli kunnen de lezers dus stemmen op hun favoriete terras uit de shortlist. Uiteraard brengen we alle restaurants op de shortlist dan ook op de hoogte. Je mag ook maar één keer stemmen op de shortlist, zo houden we het eerlijk. Natuurlijk mogen ondernemers ook hier weer hun gasten oproepen om voor hun terras te stemmen. Stemmen is mogelijk tot 5 augustus. Op 6 augustus kijkt de redactie welk terras de meeste stemmen heeft gekregen. Dit terras mag zich een jaar lang RondOm’s leukste terras 2021 noemen. Een interview met de winnende ondernemer kun je lezen in de RondOm Leeuwarden van 21 augustus.

Scan onderstaand QR code of ga naar www.bit.ly/terrasLWD21RV om te stemmen of je favoriete terras. Op deze pagina blijf je ook op de hoogte van al het nieuws over deze verkiezing. 

Afbeelding