Afbeelding

Lekker voor de BBQ: Picahna met chimichurri van Slagerij Schreiber

Culinair

- 1 kg picanha (staartstuk)
- 50 g grof zeezout

Ingrediënten picanha

Ingrediënten chimichurri

- 1 bosje platte peterselie
- Half bosje koriander
- 4 el citroensap
- 2 rode pepers
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 takjes verse tijm
- 4 el rodewijnazijn
- 100 ml olijfolie
- Peper en zout

Bereiding picanha:

Haal de picanha minimaal een uur voor bereiding uit de koeling en steek de barbecue aan voor indirecte garing of verwarm de oven voor op 100 graden.

Snijd de vetkant van het vlees kruiselings in en wrijf het vlees in met grof zeezout. Leg de picanha op de indirecte zone van de BBQ of in een schaal in de oven en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 40 graden.

Verplaats het vlees naar de directe zone (het rooster direct boven de warmtebron) of verhit de oven tot 170 graden en grill het vlees tot een kerntemperatuur van 48 graden en de vetrand lekker knapperig is.

Haal de picanha van de BBQ of uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het gaat snijden. Let op: snijd het vlees tegen de draad in. Vraag de Keurslager om er een inkerving in te zetten van welke kant er gesneden moet worden.

Bereiding chimichurri

Doe alle ingrediënten in een beker en mix alles grof met een staafmixer. Voeg wat olijfolie toe als het te droog is. Laat de chimichurri minimaal een half uur staan zodat de ingrediënten goed kunnen intrekken.

Namens Slagerij Schreiber, eet smakelijk!