Marleen Tolsma, manager van The Capital
Marleen Tolsma, manager van The Capital Foto: Marleen Tolsma

Wonen als thuis, maar dan bij The Capital

LEEUWARDEN - Stel: je koopt een huis, maar je kunt er op dat moment nog niet in. The Capital, ofwel The Capital Short Stay, is dan een ideale uitkomst. Het appartementencomplex is gevestigd in hartje centrum van Leeuwarden en de stad ligt letterlijk en figuurlijk aan je voeten. Bij The Capital kun je op ieder gewenst moment verblijven, tot een maximum verblijf van twee jaar. The Capital biedt een plek voor voor zowel de zakelijke gast, die tijdelijk werkt in het Noorden, de expat die voor werk gevestigd is in Friesland, of de leisure gast die een city-trip maakt naar de Friese hoofdstad Leeuwarden. Daar wordt nu al gretig gebruik van gemaakt. RondOm Vandaag sprak met de manager van The Capital, Marleen Tolsma.

"Het is nu al een mega-succes. We zitten ieder weekend volledig volgeboekt", vertelt Marleen trots. Op dit moment ziet de jonge onderneemster een mix van doelgroepen die gebruik maken van The Capital. "Ons concept is eigenlijk gericht op de leisure (=vrijetijd/vakantie) markt, de corporate markt en de particuliere markt. We hebben nu een aantal mensen voor de langere termijn in huis die tussen twee woningen in zitten. Maar ook voor vakantiedoeleinden wordt er al veelvuldig gebruik gemaakt van onze appartementen."

The Capital is uniek voor Leeuwarden

Marleen denkt dat het succes van The Capital voornamelijk te wijten valt aan de unieke locatie in de stad. "Je stapt de deur uit en je bent in het centrum. Als ik zelf een weekend weg zou zijn, zou ik ook graag centraal willen zitten, ideaal toch!" Daarnaast is The Capital volledig corona-proof ingericht. "Je hebt een volledig appartement helemaal voor jezelf. Je kunt veilig bij ons verblijven, omdat je alle faciliteiten voor zelf tot je beschikking hebt." De appartementen zijn voorzien van een keuken, badkamer en zelfs een wasmachine. "Je hebt echt alles in huis, waardoor wonen in The Capital net voelt alsof je thuis bent."


"Je hebt echt alles in huis, waardoor wonen in
The Capital net voelt alsof je thuis bent."

The ease of a hotel, the comfort of home

Volgens Marleen is dat ook de belangrijke kracht van het concept. "Onze slogan is 'the ease of a hotel, the comfort of home'. Iedere ochtend worden de appartementen helemaal netjes gemaakt, waardoor de gasten optimaal kunnen genieten van hun verblijf. In dat opzicht ben je dus ook voorzien van de gemakken van een hotel." The Capital heeft 17 appartementen, drie verschillende types, allen uniek ingericht, elegant en modern, waar comfort en stijl perfect samengaan. "Van daaruit zijn er verschillende prijsklassen bepaald, waardoor The Capital voor iedereen toegankelijk is."

The Capital bestaat sinds februari 2021
Een van de prachtige kamers in The Capital in Leeuwarden.