Afbeelding

Welke wijn bij de barbecue? Specialisten van Drankspeciaalzaak Jelle weten het!

Culinair

LEEUWARDEN - Die vraag krijgen we regelmatig als het weer weer wat mooier wordt. Het antwoord hoeft niet al te moeilijk te zijn. Wil je de perfecte wijn/spijscombinatie op tafel zetten? Kom dan naar Drankspeciaalzaak Jelle voor advies op maat.

Wil je niet te moeilijk doen en gewoon lekker eten en drinken, Zorg dan voor een wijn die niet al té uitgesproken is. Als je gaat barbecueën dan staan er vaak veel verschillende dingen op tafel, dus kies voor een wijn die die diverse smaken kan hebben, een allemansvriend. hieronder een paar voorbeelden:
Rood: Italiaanse primitivo. Rijk genoeg aan smaak om bij vlees te kunnen, maar fruitig genoeg om de wat frissere gerechten te begeleiden. tip: epicuro primitivo (8,95)

Wit: Viognier. Weer eens wat anders dan chardonnay en erg lekker met dit weer. Viognier heeft wat meer tropische fruit dan chardonnay, maar is wel lekker fris droog. tip: Laurent Miquel Solas viognier (9,95)

Rosé: Rosé combineert snel met allerlei eten. Let er wel op dat als je van pittig houdt, een wijn neemt die niet te hoog in zuren is. Pittig is namelijk geen smaak, maar een pijnprikkel in je mond die er voor zorgt dat andere smaken extra hard binnen kunnen komen. denk hierbij aan zuur bij win, of bitter bij IPA bieren. een voorbeeld van een droge rosé die niet te zuur is: Epicuro rosato (8,49)