Doke Schmidt verlengt zijn contract met een jaar plus een optie.
Doke Schmidt verlengt zijn contract met een jaar plus een optie. Foto: Jan Jaap de Boer

Doke Schmidt met Cambuur naar
de Eredivisie!

Ook Doke Schmidt gaat met SC Cambuur naar de Eredivisie! De Leeuwarder club en speler hebben een akkoord bereikt over een verlenging van zijn dienstverband in Leeuwarden voor de duur van één seizoen (met een optie voor een extra seizoen). Doke Schmidt geeft aan enorm trots te zijn deel uit te mogen maken van de club in het geel-blauw.

De rechtervleugelverdediger kwam in de zomer van 2019 over van provincie- en toekomstig competitiegenoot sc Heerenveen. Met zijn strijdlustige speelstijl wist hij dit seizoen een vaste basisplaats te veroveren in het kampioenselftal van trainer Henk de Jong. Schmidt speelde tot op heden 53 wedstrijden in het geel-blauw (competitie en beker), waarin hij twee doelpunten wist voor te bereiden.
Doke is trots op de ontwikkeling die de club en hijzelf de laatste jaren heeft doorgemaakt. "De manier van spelen, het fanatieke publiek. Ik zit hier op mijn plek en ben blij dat ik deze keuze twee jaar geleden gemaakt heb. Dit kampioensjaar vergeet ik nooit weer. Ook volgend jaar vecht ik weer mee, maar dan in de Eredivisie!"

Technisch manager Foeke Booy is ook enthousiast. “Altijd alles geven en ten koste van alles willen winnen. Die onverzettelijkheid is kenmerkend voor Doke en hoort ook bij onze club. In het afgelopen seizoen was hij een onbetwiste basisspeler en met ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam neemt hij ook de nodige ervaring met zich mee.”