Afbeelding

Laatste 40 bouwkavels Blitsaerd Oost Leeuwarden binnenkort in verkoop

LEEUWARDEN - Er zijn veel mensen op zoek naar een bouwkavel om een woning op te laten bouwen. Zelf beslissen over het ontwerp en de indeling van de woning. En dan ook nog het liefst een ruime kavel in het groen en aan het water.

Dat komt heel mooi uit: binnenkort gaan de laatste 40 vrije sector bouwkavels in Blitsaerd Oost in verkoop. De 40 bouwkavels zijn allemaal bedoeld voor een vrijstaande woning. De kavels zijn prachtig gelegen in het groene buitengebied en hebben ruime tot zeer ruime afmetingen met oppervlaktes vanaf 675 tot maar liefst 3475 vierkante meter. Dergelijke grote kavels zijn voor zover wij weten in Nederland verder nergens te koop.

De aanleg van het gebied is in volle gang, zoals op de luchtfoto goed is te zien. Het grondwerk wordt gedaan door De Waard Grondverzet BV uit Zeewolde en de bruggen worden gebouwd door Jansma BV uit Drachten.

Bouw je eigen droom op deze unieke kavels

Als je een woning gaat bouwen, wil je geen last hebben van knellende welstandseisen. Daar is in Blitsaerd Oost rekening mee gehouden. Het beeldkwaliteitsplan voor Blitsaerd Oost waarborgt een hoge kwaliteit maar biedt de koper voldoende mogelijkheden om een woning te bouwen die helemaal aan zijn wensen voldoet. Het is mogelijk een woning te bouwen met één of twee bouwlagen met een kap en er is ook ruimte voor kubistisch bouwen. Op de 16 grootste kavels in deelgebied De Parels in Blitsaerd Oost zijn de bouwmogelijkheden vrijwel onbeperkt. Voor het ontwerp van de daar te bouwen woningen gelden bijna geen welstandseisen.

Wonen en varen

Alle 40 bouwkavels liggen aan open vaarwater. Het gebied heeft een eigen vaaraansluiting op de Bonkevaart, in de nabijheid van de finish van de Elfstedentocht. Dus ’s winters lekker schaatsen (als er ijs ligt…) en ’s zomers heerlijk zwemmen of varen. Vanuit de achtertuin vaar je zo de wijde wereld in, naar het mooie en gezellige centrum van Leeuwarden of voor een weidse vaartocht door de prachtige natuur van het buitengebied over de vaarten en kanalen, sloten en meren. Elke koper kan in zijn achtertuin een eigen aanlegsteiger maken om zijn boot aan de eigen kavel aan te kunnen leggen.

Start verkoop mei 2021

Voor de ontwikkeling van deze 40 bouwkavels wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Wanneer de procedure ver genoeg is gevorderd worden de 40 kavels in verkoop gebracht. We verwachten dat de verkoop in mei dit jaar zal kunnen beginnen. Er is veel belangstelling voor de kavels. De verkoop zal daarom waarschijnlijk gaan plaatsvinden door middel van een systeem van loting.

Kavelprijzen en verkoopprocedure, meld u aan als belangstellende

De prijzen van de kavels worden vastgesteld in de komende maand april. Dan zal ook bekend worden gemaakt hoe de verkoopprocedure met de loting precies wordt georganiseerd. U kunt zich nog als belangstellende vrijblijvend aanmelden via de website www.blitsaerd.nl. U ontvangt dan de informatie zodra die beschikbaar is. Verder is op de kavelkaart op de website alle informatie te vinden over de kavels zoals de precieze ligging, de afmetingen en oppervlakte van het bouwvlak en de bouwmogelijkheden.

CV Blitsaerd

Blitsaerd is een gebiedsontwikkeling van CV Blitsaerd. CV Blitsaerd is een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden en Wind Groep uit Drachten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding