Afbeelding
Foto:

Van Reenen Glas maakt eigen isolatieglas

DRACHTEN - Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om hun ramen beter te isoleren door HR++ glas of zelfs triple glas te plaatsen. Met een betere raamisolatie blijft het behaaglijker in huis, bespaar je op de gasrekening, verhoog je de waarde van je woning én het is beter voor het milieu. Drachtster bedrijf Van Reenen Glas ontwikkelde een eigen glaslabel ReenPane en maakt zowel triple als HR++ glas, dat zich onderscheid met look, kwaliteit, isolatiewaarde én garantie.

Van Reenen Glas is al jaren een bekende naam in de regio en bestaat al sinds 1965. Het is een echt familiebedrijf, met vader Edwin van Reenen aan het roer, geholpen door zijn vrouw en zoon. Inmiddels opereren ze als montagebedrijf in de vier noordelijkste provincies van ons land én leveren ze door heel Nederland en Vlaanderen allerlei soorten beglazingen.

Eerlijk en oprecht ondernemerschap, dat heeft Edwin hoog in het vaandel staan. Bij het leveren en monteren maken ze geen concessie. Het moet gewoon goed. Daarom werkt het bedrijf op een duurzame manier en leren ze nog elke dag bij. Ook Edwin, die inmiddels al meer dan veertig jaar ervaring in zijn vak heeft. “Soms komt een klant met een idee waarvan ik denk; had ik daar maar eerder aan gedacht! Ik ben nooit te beroerd om wat te leren van klanten.”

Eigen isolatieglas ReenPane

In 2007 begon het bedrijf met hun eigen label ReenPane om hun klanten te voorzien van kwalitatieve goede ruiten voor een voordelige prijs. Op de ReenPane SuperPlus en de Reenpane Excellent zijn ze bij Van Reenen Glas extra trots. Deze ruiten zijn van exclusieve kwaliteit en functioneren op meerdere vlakken veel beter dan de huidige standaard voor triple of HR++ glas. Daarnaast biedt Van Reenen Glas een uitgebreide én overdraagbare garantie van maar liefst twintig jaar.

Sinds januari 2021 kunnen huiseigenaren de nieuwe ISDE-subsidie aanvragen om bepaalde energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, te bekostigen. Natuurlijk moeten deze maatregelen wel aan bepaalde eisen voldoen. Bij het plaatsen van beter isolerende ruiten speelt de energiewaarde een grote rol. Zo is de standaard energiewaarde en de eis voor de ISDE-subsidie voor triple glas 0.7 en voor de HR++ ruiten 1.2. De ruiten van ReenPane scoren echter veel beter. De Reenpane Super Plus (HR++) heeft namelijk een energiewaarde van 1.0 en de Excellent heeft zelfs een waarde van 0.5. In standaard ruiten zorgen aluminium stripje voor enige warmtegeleiding. Hierdoor ontstaat er condens tussen dubbel of triple glazen. Bij Reenpane glazen hebben ze de afstand tussen de ruiten zo geoptimaliseerd dat er geen warmtegeleiding meer plaatsvindt. Hierdoor verlies je geen warmte en is er geen condensvorming meer.
De garantie die Van Reenen Glas geeft op de Reenpane SuperPlus en Excellent is ongekend. Ze zijn zo overtuigd van de kwaliteit van hun ruiten, dat ze de klant maar liefst 20 jaar garantie meegeven. Deze garantie is ook nog eens overdraagbaar, waardoor eventuele nieuwe bewoners hier ook nog aanspraak op kunnen maken.

De mogelijkheden

De ReenPane ruiten onderscheiden zich door de uitstekende kwaliteit en garantie, maar dat drijft de prijs zeker niet omhoog. In vele gevallen zijn deze ruiten van Van Reenen Glas zelfs één van de meest voordelige keuzes. Bovendien passen de ReenPane glazen in bijna alle bestaande kozijnen. Met deze ruiten kun je aanspraak maken op de nieuwe ISDE-subsidie (mits je het combineert met één of meerdere andere maatregelen, zoals spouwmuurisolatie of zonnepanelen).

Benieuwd naar de opties voor ReenPane ruiten of wat Van Reenen Glas nog meer voor jou kan betekenen? Ga naar www.vanreenenglas.nl, bel met 0512 541 800 of mail naar info@vanreenenglas.nl