Lars die de wedstrijd tegen MVV kijkt
Lars die de wedstrijd tegen MVV kijkt Foto: eigen beeld

SC Cambuur fan Lars mist het stadion

LEEUWARDEN – Door de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om naar het stadion te kunnen. Groot SC Cambuur fan Lars Tuinstra uit Stiens, bezocht altijd de wedstrijden en mist het voetbal kijken in het stadion: “De sfeer rondom een wedstrijd mis ik heel erg.”

Was je altijd iedere wedstrijd
aanwezig?

“De meeste wedstrijden wel, in ieder geval de thuiswedstrijden wel. Met thuiswedstrijden was ik alleen niet aanwezig als ik bijvoorbeeld moest werken. Bij uitwedstrijden ben ik eigenlijk nooit.”

Hoe vind je het om voetbal te kijken op tv in plaats van in het stadion?

“Normaal ben ik natuurlijk het liefst in het stadion. Ik ging altijd met een paar vrienden naar de wedstrijden. De sfeer om de wedstrijd heen, gezellig met vrienden op de tribune een wedstrijd kijken, dat mis ik. Het is toch heel anders dan wanneer je thuis SC Cambuur kijkt.”

Wat mis je het meest aan het voetbal het stadion?

“De sfeer en saamhorigheid mis ik het meest. Ook omdat ik altijd met een bepaalde vriendengroep in het stadion aanwezig ben. Ik sprak mijn vrienden vooral via social media en zag ik ze dan alleen in het weekend. Vrijdagavond was altijd een leuk uitje, eerst naar de wedstrijd en daarna de kroeg in.”

Went het wel?

"Eigenlijk niet en ik denk dat het ook niet snel gaat wennen. Je bent natuurlijk gewoon het liefst in het stadion. Het is voor de buis toch anders voetbal kijken dan wanneer je in het stadion zit.”

Hoe kijk je de wedstrijden nu thuis?

“Meestal kijk ik de wedstrijden alleen. Soms ga ik ook wel eens naar mijn opa en oma toe en kijk ik de wedstrijd samen met mijn opa. Mijn vriendengroep woont een beetje verspreid en het is momenteel ook niet verantwoord om met vrienden bij iemand thuis voetbal te kijken.”

Erger jij je ook aan meer dingen wanneer je thuis voetbal zit te kijken?

“Nee, niet vaak. Soms wel, omdat ik dan alleen zit. Je bent dan meer gefocust op een wedstrijd. Als ik met vrienden voetbal kijk, is het een stuk gezelliger en praat je ondertussen met elkaar. Je let dan ook minder op de wedstrijd.”

Vind jij het goed dat de stadions dicht zijn?

“Ik denk dat een deel wel open had gekund, zoals aan het begin van het seizoen. Het is dan nog steeds niet ideaal, maar als er genoeg ruimte tussen zit lijkt het mij het wel mogelijk. Ik denk dat de spelers dat ook wel prettig hadden gevonden als er een deel van het stadion was gevuld met supporters.”

Wat is je mooiste herinnering van SC Cambuur toen je in het stadion zat?

“Mijn mooiste herinnering was het afscheid van Martijn Barto. Ik was altijd groot fan van hem, hij was een echte
doelpuntenmachine.”