Kunst en pizza; dankzij Mireille gaat dat heel goed samen.
Kunst en pizza; dankzij Mireille gaat dat heel goed samen. Foto: Jeroen Adema

Over pizza, kunst en oma's Million dollar-tip

Mireille Muller (26) is opgegroeid in Beetsterzwaag en woont nu in Leeuwarden. Dat doet ze samen met vriend Trevor (met wie ze de band The Wabe vormt) en kat Max. Ze werkt als cultureel ondernemer, maakt collages en is dol op pizza. Je kunt Mireille volgen op Instagram @vrouwmetschnor

Wat ben je aan het doen? Ik ben druk bezig met het ‘PIZZA BOX ART-project. Ik hou enorm van pizza en terwijl ik een keer door de stad liep, bedacht ik hoe tof het zou zijn als je een verrassing zou aantreffen wanneer je je pizzadoos opent. De pizza is zelf al een soort kunstwerk, maar het leek me gaaf er een extra element aan toe te voegen. Ik heb Elisa Ramming, een vriendin van mij, gevraagd mee te helpen. In eerste instantie door iedere week een pizza te bestellen en te testen. Vervolgens hebben we de drie beste pizzeria's (La Trattoria, Da Charlie en De Burgemeester van Napels) van Leeuwarden gevraagd mee te doen aan ons kunstproject. Bij die pizzeria's kunnen mensen voor twee euro extra een kunstprint van een lokale kunstenaar (Cotecreate, Janneke Oevermans en Michiel Kloppenburg) bestellen. De actie is super goed ontvangen. Een mooi voorbeeld van het werk wat ik graag doe. Een sociaal maatschappelijk project dat mensen bij elkaar brengt en een lach op hun gezicht tovert.
Wat wilde je worden als kind? Juf. Het leek me leuk om mensen iets te leren en te vertellen hoe ze dat moeten doen.
Verslavend: Zelfgebakken zoute popcorn. Alles gaat diezelfde avond nog op.
ME-time: Sinds de eerste lockdown vorig jaar ben ik veel yoga gaan doen. Dat doe ik online en na een yoga-lesje ben ik altijd weer helemaal opgeladen.
Blij met: Met alles wat ik heb. Ik ben heel trots op de levensfase waarin we nu zitten.
Minder blij met: Hoe bepaalde mensen omgaan met de coronacrisis. Ik begrijp wel dat jongeren het moeilijk vinden, behoefte hebben aan sociaal contact en zich door de avondklok gevangen voelen, maar ik heb er moeite mee met hoe ze zich uiten, want geweld is nooit een oplossing.
Million dollar-tip: Deze tip is eigenlijk van mijn oma: die heeft me geleerd je tandpastatube door te knippen wanneer je denkt dat-ie leeg is, daarna kan die nog superlang mee.
Inspiratiebron: Delfi Carmona. Een Argentijnse meid die ik volg op Instagram. De zonnige foto's, artistieke poses, bloemen en schaduwen inspireren mij enorm.
Favoriete plek in Friesland: Ik vind Terschelling echt een superfijne plek.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid
Lievelingsmuziek: Nu: het nieuwe album van King Gizzard & The Lizard Wizard. Het heet K.G. en is super vet door het gebruik van hun zelf gemaakte micro tonale gitaar
Laatste avondmaal: Een door mij zelf gebakken spinazie, geitenkaas-quiche
Nutteloos talentje van mij: Ik kan super goed bierflesjes openen met bijvoorbeeld een aansteker. Dat heb ik heel vroeger van mijn vader geleerd
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Dat het goed is af en toe je rust te pakken en even stil staan bij alles en hoe belangrijk dat is.
Wat is het eerste dat je doet als het post-corona-tijdperk aanbreekt? Een speciaal biertje drinken in de Markies; dat mis ik
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Dan doe ik alleen maar dingen waar ik zelf blij van word en hoop ik dat andere mensen mij waarderen om wat ik doe en wie ik ben.

Wilt u ook in ons vriendenboekje?
Of heeft u een leuke tip? Mail dan naar
Linda@rondomvandaag.nl