Afbeelding
Foto:

bv SPORT stelt budget beschikbaar voor clubs die bezig zijn met gezondheid

bv SPORT stelt een budget van €500,- beschikbaar voor clubs die aan de gezondheid willen werken. Dat wil zeggen: rookvrije sportaccommodaties, hartveilig of werken aan een gezonde kantine. Sportclubs kunnen een plan van aanpak met een begroting indienen welke door bv SPORT wordt goedgekeurd. In het plan van aanpak moet in ieder geval één van de bovenste drie thema's terug komen. Sido de Schiffart vertelt kort waarom ze dit willen stimuleren.

"We willen zorgen dat iedere sportvereniging veilig is en klaar voor de toekomst. Daarbij willen we niet dat sporters geconfronteerd worden met rooklucht, of dat er te weinig gezonde producten in de kantine aanwezig zijn. Ook willen we er voor zorgen dat er voldoende veiligheidsapparatuur (AED's en EHBO kits) aanwezig zijn. Voor dat laatste bieden we ook nog cursussen aan bij de vereniging."

Voorbeelden van budgetbesteding zijn bijvoorbeeld: aanschaf van receptenboeken, blenders of andere producten voor een gezonde kantine, campagneborden voor een rookvrij sportpark, of hulp bij de aanschaf van AED apparatuur. Voor ieder thema staan meerdere voorbeelden op de website van bv SPORT.

Kijk voor meer info op: www.bvsport.nl

Afbeelding