Afbeelding
Foto:

Friese doktersassistenten ontvangen op ludieke wijze hun diploma

De vlag van het Volwassenen College wapperde afgelopen week in Lutjelollum. Niet gebruikelijk, maar voor een veilige diploma-uitreiking in coronatijd een prima plek voor een ludiek alternatief, zo vond deze opleiding. Zeven studenten hadden onlangs hun opleiding afgerond aan een van haar Friese leslocaties in Heerenveen en Leeuwarden. In de schuur van Bed&Brochje Lutjelollum namen Hendrikje Wijtsma, Iris Dral, Fokje de Boer, Wiesje Broersma, Nynke van Osch hun diploma in ontvangst. Linda Piersma en Tetsje van der Zee konden helaas niet gemist worden in de praktijk waar ze werken, en krijgen hun diploma later individueel uitgereikt.

Vanuit de voor de deur geparkeerde auto konden gezinsleden de plechtigheid volgen. Er was voor iedereen een woordje over de ervaringen opgedaan tijdens de opleiding, en natuurlijk moest de eed van geheimhouding worden afgelegd. Daarna kregen de studenten een heel pakket mee. De academische pet die ze op moesten zetten, mocht mee. Om succes te wensen namens de docenten was er een witte roos. En om alle gezelligheid tijdens de opleiding weer te geven was er een beertje met mondkapje met logo van het Volwassenen College.

Met de meegegeven Volwassenen College-taart kon men thuis verder feesten.

Ten tijde van de diploma-uitreiking hebben alle gediplomeerden al een baan. Want door het grote tekort aan doktersassistenten is het vinden van werk geen probleem voor deze mensen die naast een erkend diploma ook beschikken over de nodige levenservaring.

Foto: Op de foto ontvangt Nynke van Osch Wijtsma haar diploma uit handen van Karin Reidinga.

Afbeelding